Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Waldorf vs Reggio Emilia

Skrivet av Josefine *Junia&Mio*
Inte för Junias räkning utan för min egen. Funderar att börja läsa på Lärarhögskolan och eftersom det nog kommer att bli min sista studievända (längre, med studiemedel iaf) så vill jag ha så mycket förhandsinfo som möjligt. Inte alls säkert att jag kommer att plugga någon av dessa inriktningar, men tänk om det verklige är något för mig - då vil jag ju inte missa´t! Ska söka lite på nätet men vill även gärna ha mer personliga åsikter och insikter.
Svar på tråden: Waldorf vs Reggio Emilia

Ja du...

Waldorf Jag hade en kompis som gick i Martinsskolan i Hökaren(?) (rätta mig gärna någon om orten :)) då jag var yngre. Då tyckte jag att det verkade kul och intressant. Kan inte så mycket om det tyvärr. Reggio Emilia Tja jag jobbar med den inriktningen på en förskola och tycker att det kan bli lite för mycket av allt ibland. :) Om det vet jag att du kan läsa på Reggio Eimilia institutets hemsida. Ska du plugga till lärare? Nyfiken. Vet inte vad jag ska bli då jag blir stor. :) Ska troligen börja plugga då liten i magen börjar på dagis. kram
Skrivet av    Anna m Isak & Adam

Waldorf

Jag läser på LHS och om jag inte hade haft en massa ämnen i bagaget och därmed kan läsa KPU så hade jag läst Waldorfinriktning. Får se om jag kanske kompletterar efteråt istället. Jag lockas av det jordnära i den här pedagogiken och tycker att det verkar vara mycket bra och säker undervisningsform.
Skrivet av    Ylva m Emilia 0308

Först tänkte jag

att jag skulle jobba på förskola och när jag vant mig vid den tanken så började jag tänka på de äldre barnen och det känns också spännande, så nu vet jag inte. Lärarprogrammet ger iofs utrymme för att börja studera utan att ha bestämt ålder/inriktning, men man måste ju fundera. \"För mycket av allt ibland\", skriver du - orkar du utveckla lite? Kanske har jag äntligen kommit fram till att det är detta jag ska göra när jag nu blivit stor, skulle kännas väldigt skönt iaf. Men möjligheterna ger mig huvudbry, jag vill verkligen att det ska bli rätt, inte satsa på fel kort. har tagit så mkt studielån, på \"kul\" kurser, så de jag nu har kvar måste jag hushålla med. Sedan så känns det hög tid att faktiskt landa i ett yrke, jag är ju ändå 36 år...! Har följt din jobbsituation, det är verkligen häpnadsväckande Anna! Som sagt, att de inte kan ge dig lite ro dessa månader innan din bebis är verkligen dåligt. Bra att du tar hjälp av facket, om de finns något de kan göra, vill säga. Det är verkligen sorgligt när så mycket energi ska gå åt till att hålla på med \"kringverksamhet\" rörandes chefer etc, speciellt nu när du är gravid. Hoppas så att det löser sig på det allra bästa vis. (Är egentligen övertygad om att det gör det, för hur det än går, även om det känns tufft, så brukar det i längden alltid vara tilld et bättre. Eller hur?) Kram!
Skrivet av    Josefine *Junia&Mio*

Läste lite nu

på en waldorfsida. Jag lockas nog också av det jordnära, men är lite skeptisk ändå. Har inget att ta på, men får en känsla av lite bundenhet, att alla riktlinjer redan är dragna, att det är svårt att gå utanför det. Så du läser nu? Jag måste säga att det blev en smärre chock att bekanta sig med kursmaterialet och att förstå utformningen av \"programmet\". Visst, det ger en otrolig valfrihet, men som presumtiv student så är det svårt att själv se hur ens utbildning ska gestalta sig. Även sedan man pratat med studievägledare, menar jag. Har du några bra allmäna tips till en spekulant?
Skrivet av    Josefine *Junia&Mio*

Artiklar från Familjeliv