Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Några frågor

Skrivet av sofi
Är första hösten som jag har trädgård och undrar över några saker;

Hur ska jag göra med jordgubbarna inför vintern ?? (har klippt av sidoskotten)behöver dom täckas ?

Har planterat "kruk"-rosor ute, bör jag klippa ned dem ?

Fått ca 30 olika sorters växter/blommor (spännande till våren, har ingen aning om vad jag fått) det som vissnat nu när hösten kommit...tror ni att jag skall klippa ner dom ?

Har en sorts Hosta i en lång rad och alla bladen har blivit gula, ska dom klippas ner då ?

Sedan önskar jag några tips på snabbväxande häck...gör inget om det är taggar på bara den har raketfart i växande:)) Skall vara mot vägen som lite insynsskydd.

Hoppas någon orkar svara
Svar på tråden: Några frågor

Några svar

Jordgybbar har jag hört olika om. Endel säger man ska klippa ner blasten på hösten andra att man inte ska det. Perenner behöver man inte klippa ner på hösten, vissa mår rent dåligt av det. Så blommorna du fått och Hostan skall du bara låta vara. Rensa allt till våren. Vet inte vad som växer som raketfart, men det sägs att Häggmispel växer fort. Den är dessutom fin både vår, sommar och härliga höstfärger. Enda nackdelen är bären som är så tråkiga att få på uppfarten om man har en radda utmed gången upp mot entren.
Skrivet av    Akleja

Några till svar

Med jordgubbarna gör du absolut ingenting, låt dem vara och dra en räfsta över till våren. Prennerna gör du heller inget med förrän till våren, varken Hosta eller annat. Snabbväxande häck, vi satte en tuhja-häck och jag är faktiskt imponerad över hur fårt den har vuxit. Vi köpte inte de allra minsta plantorna, de var i storleksordningen 70:-/st
Skrivet av    Signe

ang tuja

hur tätt behövde man sätta dem? Är det svårt att plantera dem, behövs det någon särskild skötsel??!! (i samband med planteringen !)
Skrivet av    jen

Oj, hur långt emellan

får jag nästa gå ut och mäta *s* minns inte men våra har i alla fall vuxit ihop nu och går upp till biltaken, nästan i alla fall. Eftersom vi har satt dem utefter en mur grävde vi bort grus, la dit frigolit mot muren för att isolera, sedan har vi slängt i jord och kompost och planterat dem i. Man ska se till att inte ta på dem utan ha handskar på sig, annars blir bladen bruna. Vattna får man göra, vattna, vattna och åter vattna när de håller på och ta sig. Rensa bort ogräset och titta lite på dem *ler*. Inte särskilt avancerat. Hur tätt vi har satt dem får jag ta att återkomma med.
Skrivet av    Signe

Artiklar från Familjeliv