Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur ta bort nackstöden i Volvo 855?

Skrivet av Nea.
Vi har köpt en Maxi-Cosi bältesstol och idag var det premiärmontering. Det gick inget vidare... :-(

Hur tusan får man bort nackstödet i baksätet? Om man inte tar bort det ligger inte bältesstolens rygg plant mot bilsätets rygg, och det kan knappast vara bra, eller...?

I instruktionsboken står inget om hur man tar bort nackstöden, och nu börjar jag bli orolig att det helt enkelt inte går (utan att typ såga sönder bilen då...). Ska åka förbi Volvo-verkstaden någon dag, men frågar här också. Är det någon som vet hur man gör?
Svar på tråden: Hur ta bort nackstöden i Volvo 855?

Att det blir

ett litet mellanrum mellan bältesstolen och ryggstödet på den stol den står på, gör faktiskt ingenting. Vill ni ändå ta bort nackstödet så tror jag att det skall gå. Jag har sett det diskuterats förr antingen här eller på \"Bil & MC-snack\". / Jennie
Skrivet av    Jennie

Kanske inte rätt

Men om du läser på sida 2 så har vi diskuterat problemet med 940. Det är kanske på samma sätt. Skriver inte mitt svar: Vi hade samma problem med våran bilbarnstol. Vi försökte och försökte att få bort nackstödet men det gick inte. SÅ vi åkte ner till våran lokala volvobilhandel och bad om hjälp. Efter ca 1 timme med 2 mekaniker som hade ringt runt till hälften av alla volvoverkstäder så var det nån som visste hur man gjorde. Försöker att förklara hur de gjorde för att få bort den. Fråga gärna igen om du inte fattar. Fäll fram ryggstödet, i botten på ryggstödet finns en blank \"metallbit\" skruva loss denna. Den sitter fast i nån sorts fjäder i stolen som går upp till nackstödet. Vrid \"mojängen\" en halvt/ett kvarts varv och dra upp nackstödet. Lätt som en plätt =)
Skrivet av    MammaHela