Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sjuk och ta hand om barn?

Skrivet av Karin
Det får man väl inte egentligen?

Min man jobbar i vanliga fall kontorstid. Jag jobbar extra lite då och då. Imorgon skulle min mamma komma och ta hand om barnen eftersom jag ska jobba. Men nu börjar min man bli dålig.

Jag kan ju inte begära att min mamma ska vara här och riskera att bli smittad av min man.

Han tror nu ikväll (kan ju inte veta hur han mår imorgon) att han nog ska orka skjutsa och hämta 4-åringen som går allmän förskola 9-12. 2-åringen är däremot hemma hela dagen, inte särskilt krävande tjej.

Vi vet ju inte hur länge han kan tänkas vara sjuk, men om han är hemma endast karensdagen, spelar det någon roll då att han har barnen? Han får ju ändå ingen ersättning den dagen så att säga.

Även tisdag var det meningen att min mamma skulle komma och ta barnen eftersom jag har tid på lasarettet med 2-åringen och inte hinner hämta 4-åringen på dagis i tid. Men om min man fortfarande är sjuk då, så kan hon ju inte komma hit. Sedan kommer 7-åringen med skolbussen 13.15, så att åka de 4 milen hem till sig med barnen känns orimligt.

Men två dagar utan pengar för min man blir ett jobbigt hål i plånboken. Hur löser man det? Kan han ta tfp på tisdagen när jag ska till ögonmott med lilltjejen?
Svar på tråden: Sjuk och ta hand om barn?

Som föräldraledig får man inte vårda barn om...

.. man är sjukskriven, för då gör man ju det man är sjukskriven från. Annars gäller (enligt vad jag vet) att så länge vården av barn inte påverlar tillfrisknandet negativt så är det inget FK har något emot. Många gånger kan man ju passa barn (=finnas i huset, ge mat osv) även om man inte skulle klara av sitt jobb.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04