Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nån som använder sin Cosmic framåtvänd? *långt*

Skrivet av Linda & Filippa+Måns
*även på Konsumentsnack*

Filippa sitter normalt bakåtvänd i sin Cosmic, men i helgen som var hade vi hyrbil med airbag fram, så då fick hon sitta framåtvänd i baksätet med sin Cosmic.

Hon är en lång 4-åring (108 cm) men ändå så satt lixom "bröstbältet" över halsen på henne. Så vi satte det under armen på henne, men jag tror jag läst att man INTE ska sätta bröstbältet så på barnet.. Men hur ska man göra då, känns ju som halsen riskeras att skäras av annars...

Så min fråga är alltså, ni med framåtvänd Cosmic, hur sitter barnet bältesmässigt sett och hur tycker ni den fungerar som framåtvänd stol?

Nu används ju inte denna som framåtvänd, och när Filippa ska vändas framåt (i vår/sommar) så kommer vi köpa annan bältesstol, eftersom bebisen får ta över Cosmicen. Men jag är ändå nyfiken!
Svar på tråden: Nån som använder sin Cosmic framåtvänd? *långt*

Varför satte ni inte henne

bakåtvänt i baksätet? En kombistol är _inte_ i närheten lika bra framåtvänd som en bältesstol, det märke du ju bara på att bältet inte leds rätt. Inte svar på din fråga, tyvärr... :o)
Skrivet av    Försäljare

Pga

att vi inte hade med oss fästremmarna, de satt kvar i vår vanliga bil som vi inte hade hemma... Kände att det var bättre att hon satt i sin Cosmic än i ingen stol alls...
Skrivet av    Linda & Filippa+Måns

På sidan...

av stolen, finns det inte bältesledare där? Alltså under tyget... Det har vi på våra stolar i alla fall, fast vi har inte cosmic. De börjar bli stora nu våra töser... Fanny är över 110 cm! *lååång*
Skrivet av    Mega

Det är inte farligt...

..att bältet ligger mot halsen, däremot är det livsfarligt att det ligger under armen! Halsen kan inte skäras av och barnet kan inte strypas, däremot kan barnet kanske få ett sår, men hellre det än en bruten nacke. Annars säger jag som Mega, titta efter en bältesledare, jag kan inte Cosmic, men det borde finnas en. Kolla i bruksanvisningen!
Skrivet av    Fru Marmelad

Största risken...

med bältet under armen är att det kan skära in under revbenen och där skada livsviktiga organ. Precis som du säger så är bältet vid halsen ingen fara.
Skrivet av    Nea

Ja...

...och mer framkast på nacken också när kroppen inte fångas upp förrän längre fram i rörelsen.
Skrivet av    Fru Marmelad

Artiklar från Familjeliv