Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nån som använder Cosmic framåtvänd?

Skrivet av Linda & Filippa+Måns
*även på "Rädda om barnen"*

Filippa sitter normalt bakåtvänd i sin Cosmic, men i helgen som var hade vi hyrbil med airbag fram, så då fick hon sitta framåtvänd i baksätet med sin Cosmic.

Hon är en lång 4-åring (108 cm) men ändå så satt lixom "bröstbältet" över halsen på henne. Så vi satte det under armen på henne, men jag tror jag läst att man INTE ska sätta bröstbältet så på barnet.. Men hur ska man göra då, känns ju som halsen riskeras att skäras av annars...

Så min fråga är alltså, ni med framåtvänd Cosmic, hur sitter barnet bältesmässigt sett och hur tycker ni den fungerar som framåtvänd stol?

Nu används ju inte denna som framåtvänd, och när Filippa ska vändas framåt (i vår/sommar) så kommer vi köpa annan bältesstol, eftersom bebisen får ta över Cosmicen. Men jag är ändå nyfiken!
Svar på tråden: Nån som använder Cosmic framåtvänd?

Hmm

Har inte själv Cosmic. Vill bara säga att bältet ska gå rätt högt upp. Lägg aldrig bältet under armen. Om ni skulle krocka kan detta leda till svåra inre blödningar (tex mjälten sitter precis i lagom höjd). Har lärt mig att ska man välja så välj över halsen framför magen.
Skrivet av    Lilla Lisa

Vet inte om just Cosmic men...

...har för mig att dessa stolar inte rekommenderas av NTF för framåtåkande (trots att de är godkända för det). Tydligen är bältesstol bättre för framåtvänt åkande. Vi hade en Akta duoflex comfort och dottern satt inte alls bra i den framåtvänt.
Skrivet av    Immimi

Myten ska krossas!

Det är en myt det där att det att bältet inte får ligga mot halsen. Att det kan vara en bekvämlighetssak,må va hänt men beläggen för att det är farligt ska bort. Varit på trafiksäkerhetskurs och där kom det fram att det är svårt att ta kål på en myt som är så gammal:) Läs på NTF:s hemsida. Där står det mycket om olika bilstolar. ( HA ALDIG BÄLTET UNDER ARMEN!! )
Skrivet av    Lotta

Finns det inte en skåra

man kan trä bältet igenom? Har för mig att jag sett det på våra stolar. Men aldrig bältet under armen, det gör inget om bältet ligger mot halsen.
Skrivet av    LottaJ

Iofs inte Cosmic...

...vi har en Britax Two way (?) och till den finns det en rem med bygel som man fäster bältet i. Bygeln drar ner bältet mot axeln liksom.
Skrivet av    Carro W

Vi har en Cosmic

och min grabb har bara 1 gång åkt framåtvänd i den. Vi insåg direkt att han var alldeles för liten för det så vi vände tillbaka honom igen. Bakåtvänd sitter han ganska trångt men det får han göra i förhoppningsvis 1 år till för säkerheten. Han blir 3 år i januari. Det finns kuddar att sätta runt bilbälte för att det ska ligga mjukt mot barnets hals. De kuddarna fästes med kardborreband runt bältet. Brukar vara i djurmotiv och färgglada. Finns i alla mackar, leksaksaffärer m.m. Säger som de andra - aldrig bälte under armen.
Skrivet av    Matilda m. William

Artiklar från Familjeliv