Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga till er som skickar kläder etc.

Skrivet av ..:Liz m Nicholas 041111:..
Tänkte sälja lite kläder etc. Undrar nu hur ni som säljer via tex Tradera skickar? Skickar ni i Jiffybag (såndär i papper) eller skickar ni i plastpåse? Vad är billigast och smidigast?
Svar på tråden: Fråga till er som skickar kläder etc.

Jag använder plastpåse

Kanske inte det snyggaste alternativet men att köpa jiffypåsar blir för dyrt och jag vill inte ta betalt för emballage och enda alternativet är ju då att höja priserna på kläderna och det vill jag inte (tycker att det ska vara billigt att handla begagnat). Brukar använda påsar som jag får från klädbutikerna, de brukar ändå inte gå att ha till något annat. Plus att plastpåse nog väger minst och man riskerar inte att få betala för mycket i porto.
Skrivet av    Immimi

Plast och papper!

Jag köper såna där billiga soppåsar i plast på rulle som jag först slår in plagget i. Sen slår jag in det i brunt papper jag köper på IKEA och så brun tejp. Har aldrig fått klagomål på att något gått sönder. Visst, det blir ju några kronor som jag själv får ge ut för materialet, men det är ju så himla lite tycker jag.
Skrivet av    Sassa.

Finns brunpapper på IKEA?

Det har inte funnits de tre senaste gångerna vi varit där, så just nu så blir alla mina paket svarta = plast från sopsäckar. Trist och fult :-( Men det håller ju bra iaf..
Skrivet av    snigelina

Finns nog inte på alla IKEA

Har letat överallt efter brunpapper men inte hittat, frågade på IKEA här i Uppsala och de sa att de slutat sälja detta? Kanske har de ett större sortiment i större städer?
Skrivet av    Immimi

finns på ikea barkaby och

på tex prylcentrum i täby. bokhandlar har ockå- kostar mer men räcker till många små paket.
Skrivet av    Li med amanda+3 till

Finns

kanske bara i Barkarby...? Jag har köpt på Lagerhaus också, de har billiga rullar och det är mycket på dem.
Skrivet av    Sassa.

Har köpt i Bäckebol förut..

..men nu verkar de ha slutet med det både i Bäckebol och Kållered. Och de får väl räknas som ganska stora IKEA..
Skrivet av    snigelina

Jag gör såhär:

först lägger jag kläderna i en plaståse, är det ett litet klädesplagg, tar jag sådana här små plastpåsar (typ, fryspåsar) är det något större tar jag ex. påsar från mat eller klädaffärer. Sedan tar jag och klipper av hörnet på en brun kompostpåse (själva botten) lägger i påsen med kläderna och häftar ihop kanterna. Dessa kompostpåsar är ju av samma slags papper som det bruna som finns att köpa, lite tjockare och hållbarare. Billigt blir det i allafall (kompostpåsarna är ju gratis, säkert så får man inte göra så och slösa, men det finns ju inget som säger att man inte får:) ) och slipper då lägga till kostad för emballage till köpare.
Skrivet av    Ulrika

Artiklar från Familjeliv