Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Snabblasagne

Skrivet av -Tessie-
Måste bara tipsa om denna snabblasagne som jag gjorde i veckan. Blir inte helt billig tyvärr, men ack så god den blev! Och snabbt gick det, och framförallt – Celia tokälskade den! Dock inget för laktos/mjölkallergiker tyvärr…

Snabblasagne (Keldalasagne kanske är ett bättre namn?)
(För fyra vuxna och två barn typ, tid: 10 minuter + 30-45 i ugnen)

18 fullkornslasagneplattor (Zeta)
500 g köttfärs
1 paket Kelda tomatsoppa
2 paket Kelda ostsås
några dl mjölk

Vispa ihop ostsåsen med c:a 2 dl mjölk. Fräs köttfärsen och blanda ner tomatsoppan.
Häll lite ostsås i en teflonform (eller smord vanlig). Lägg på sex lasagneplattor. Köttfärssås, ostsås, sex plattor. Köttfärssås, ostsås, sex plattor. Ostsås. In i ugnen på 225 grader tills den är klar, c:a 30-45 minuter.

Denna tog max 10 minuter att förbereda och sen skötte den ju sig själv i ugnen!
Vi hade rivna morötter till vilket var jättegott, men en blandad god sallad är ett lite lyxigare alternativ kanske.
Svar på tråden: Snabblasagne

Lät gott &

smidigt! Får vi testa nån gång!!! =) Ingen veckomatsedel med recept att tipsa om för en vimsig mamma med idetorka??? =)) Kram på er å ha de så kul i helg!!
Skrivet av    -Vivi-

Klart jag har! Här kommer några veckors mat! :)

Vecka 1 -Chili con carne med ris, majs -Grillad kyckling med ris, salsa och yoghurt, majs och bönor -Makaroner, korv stroganoff, gurka, tomat, ärtor -Kelda tomatsoppa med färsk ravioli, morotsstavar -Hamburgare, bröd, sallad, tomat, gurka, potatisklyftor -Piccata med saffransris och tomatröra -Wokade grönsaker, äggnudlar Vecka 2 -Kyckling med curry, ris, gurka och paprika -Köttfärs och grönsaksfräs med chilisås, fullkornsmakaroner, gurka och tomat -Kantarell och champinjonsoppa, plättar/pannkakor -Spaghetti med tomatsås, parmesan, ruccola och körsbärstomater -Fiskgratäng, knäckesmörgås med ost, rivna morötter -Wokade grönsaker, kyckling, nudlar, hoisinsås/sweet chili -Ugnsomelett med potatis, skinka, champinjoner och lök, grovt bröd och ost Vecka 3 -Apelsinmarinerad kyckling, nudlar, paprika och purjo -Grillad lax med bönsallad -Polsk rödbetssoppa, bröd -Spaghetti och köttbullar, tomat och majs -Makaroner och lättfalukorv, tomat, gurka, ärtor -Fiskpaket med morot och purjo, potatis, ugnsbakad tomat -Pastasallad med keso/skinka/ägg/purjoröra, ärtor, tomat Vecka 4 -Majssoppa med starka korvslantar -Gnocchirulle. Salladskål, tomater, champinjoner -Focaccia med curryäggröra, grönsallad -Färs med röda linser och rosmarin, fullkornsmakaroner, tomat och paprika - Coq au vin på kycklingfile - Fullkornspasta med broccolisås, tomater - Färsbiffar med pinjenötter, klyftpotatis, grönsallad Hojta om du vill ha recept! =)
Skrivet av    -Tessie-

Åhh det lät smidigt och gott!

Ska absolut testas!! Älskar att pröva nya recept, vi gör också matlistor och här är det så att vi testar minst ett nytt recept i veckan på så¨sätt blir det lite variation. Tack för tipset!
Skrivet av    Cissi med Alva 12/8-03

Artiklar från Familjeliv