Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

min Isak, fråga

Skrivet av Linda.A m Isak-02, Anton-04
Min son Isak blir 3 år i december, men han har inte så mycket till tal än. Han har sitt eget språk som man inte förstår, men inte så mycket riktiga ord (däremot förstår han typ alla ord).
Jag pratade med en logoped om honom. Hans pappa hade talsvårigheter när han var liten. Hos dagmamman säger han inte ett ljud, logopeden säger att det är för att han skäms för att han inte kan prata.
Jag visste att han var sen i talet, men inte att han led av det! Nu känns det hemskt!
Jag söker stöd av folk som sitter i samma sits, hur ska jag bete mig?
Det är 8 månaders väntetid tid till logopeden...
Svar på tråden: min Isak, fråga

Men det kan

ju inte logopeden veta! Det är bara ett antagande! Men det är klart att det är jobbigt att inte kunna uttrycka sig i tal, när alla andra gör det. Under tiden ni står i kö till logoped rekommenderar jag varmt en mejlinglista på yahoogroups. Kommunicerande_samspel heter den.
Skrivet av    tårtmamman

Håller med

Sidan på Yahoo som tårtans mamma skriver om är jättebra. Det gäller att uppmuntra honom till att prata på hans nivå. Jag håller på att lära mig mer om hur jag kan hjälpa min 4-åriga dotter. Bla ska jag kontakta chefen för förskoleverksamheten för att se om hon kan få något stöd i förskolan. Jag tycker du ska försöka den vägen med. Vad gör dagmamman för att stötta honom i talet? Jag är inte så säker på att hans tystnad beror på att han skäms, jag tror helt enkelt han är för liten för att kunna sätta sig i det sammanhanget, om det inte finns andra barn som varit elaka mot honom.
Skrivet av    FiaLisa

Som du hittar här:

http://groups.yahoo.com/group/kommunicerande_samspel/
Skrivet av    Linda, M och twinsen

Ja, vad bra! *imt*

z
Skrivet av    tårtmamman

Artiklar från Familjeliv