Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Paus i tand-fabriken tack!

Skrivet av Ida m Jennie & skruttis bf 26/4
Nu är jag lite less. Jennie har varit väldigt billig i helgen om man säger så. Grinig och gnällig och inget, absolut inget, duger. Även denna gång är det en tand som gör att hon är bra nära att hamna på blocket under rubriken säljes. Kollade tillbaka i dagboken jag har åt henne och sen den 25:e juli har ungen klämt ut 8 tänder varav 4 kindtänder. Snälla kan vi få en paus nu, jag vet ju att hon har ett gäng kvar eftersom den totala summan bara är 12 men 1 eller 2 månader utan tänder vore väl inte för mycket begärt???
Svar på tråden: Paus i tand-fabriken tack!

*nickar i samförstånd*

Usch ja... jag vet så väl vad du menar. Jonna har under augusti och september fått 8(!) nya tänder, varav _alla_ kindtänder. *rys* Inte kul någonstans måste jag säga. Och sedan dagis-start samt två (minst) förkylningar på det. *suckar matt* Nu verkar det dock va över för den här gången och skrot-tjejen är i princip snor-fri och har sovit hela nätterna 4 av 7 dygn senaste veckan. Viva victory! Så... hav hoppet uppe kära du! :D Tyvärr brottas vi fortfarande med separationsångest a \'la modell grande mucho. I helgen har det baaaaara varit pappa pappa pappa som gäller och innan dess va det mamma mamma mamma. *pust* Det är ju charmigt på sitt sätt men känns lite halvjobbigt när man inte kan gå upp på övervåningen i en minut för att hämta en kam utan att släpa med sej Jonna. Eller som igår när pappa skulle duscha. Efter han väl kommit ut och Jonna bankat på dörren hela tiden vattnet skvalade så fick han inte lämna henne med en dm knappt. Precis samtidigt som vi var tvungen att packa, städa och fixa i stugan inför avfärden. Saker som mamma just nu _inte_ fixar med sin sabla rygg. Ack ja... this too shall pass! ;)
Skrivet av    -LillaMy-

Yes, yes

This too shall pass! Men det är ju som du säger. Det är ju inte det enda som händ våra små gosetjejer de senaste månaderna. Dagisstart och tillhörande förkylningar har ju så klart gjort sitt till. Jennie är egentligen varken mammig eller pappig just nu, eller rättare sagt hon är båda. Hon är som en vallhund och springer runt och ropar på oss och ska hela tiden hålla koll på var vi är. Det är nästan lättare att vara hemma med henne själv eftersom hon då bara har en att hålla rätt på och blir mindre stirrig. Och nåde den som gör en avstickare när man är ute och handlar. Att avvika mer än 3 meter från vagnen hon sitter i är inte poppis!
Skrivet av    Ida m Jennie & skruttis bf 26/4

Känns detta igen??

Jonna: \"Mammaaaaa, Mammaaaaaaaaa\" *kort paus* \"Pappa!!!\" Pappaaaaaaaaaaaaaaaaa\" Mamma: \"Ja hjärtat. Mamma är precis här med dej.\" Pappa: Jag är på toaletten gumman, jag kommer om en liiiiten stund\" Jonna: \"Mammaaaaaaaaaaaa Pappaaaaaaaaaa\" *vrål frust* Pust och stånk. Verkar som våra tjejor ligger rätt lika till just nu!
Skrivet av    -LillaMy-

Preeeeeeeeciiiiiiiiiiiiis så :-)

Jodå, vi verkar ha fått varsin liten vallhund. Jennie ropar också efter oss fast vi är på mindre än en meters avstånd. Men hon ropar bara när hon vet att vi borde vara hemma. Har man väl vinkat hejdå ordentligt så ropar hon inte längre. Dock kan hon fråga \"pappa?\" och säger man då \"pappa spelar bandy\" så säger hon \"bandy\" och nöjer sig med det. Men att gå på toa utan att säga till är inte att rekomendera och helst ska ju dörren vara öppen också så hon kan springa ut och in och kolla att man är kvar. Och även det här lär väl gå över men jag börjar bli lite less på att hon hänger i knäna och gråtande ropar mamma för att så fort man tagit upp henne vilja ner och springa och göra samma manöver med pappa.
Skrivet av    Ida m Jennie & skruttis bf 26/4