Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fp på semdagar..? (min fk kan ej svara, hjälp!)

Skrivet av Malin
Jag har ringt till min handläggare på fk, men hon kunde inte riktigt svara mig. Snälla kan någon här hjälpa mig så det blir rätt.

Jag är föräldraledig med min son som är 14 mån. Sedan han fyllde 1 år har jag tagit ut fp 5 dgr/vecka. Nu ska jag börja jobba 80% och ta fp 20%. De flesta dagarna ska jag jobba 6 timmar och ta fp 2 timmar. Hur gör jag då på semesterdagar??? När jag t ex tar semester en vanlig fredag då jag skulle jobbat 6 timmar, ska jag då fortfarande ta fp 2 timmar?? (Jag har månadslön utslaget på alla dagar i månaden, jag förlorar ingenting när det är röda dagar).

I januari ska jag ta semester en hel vecka. Ska jag ta fp då för de vanliga timmarna eller ingen fp alls? Min handläggare trodde inte att jag behövde ta någon fp alls den veckan, stämmer det?? Jag vill ju inte att min SGI sänks.

Min handläggare sa också att man inte behöver täcka upp på röda dagar. Stämmer det? Om det infaller en röd dag mitt i veckan som jag skulle jobbat 6 timmar på behöver jag alltså inte ta fp de två restrerande timmarna?
Svar på tråden: Fp på semdagar..? (min fk kan ej svara, hjälp!)

Nix

Eller bäst att skriva att \"enl. handläggaren\" jag pratade med så skulle jag ej ta ut fp när jag hade semesterdag eftersom man inte får ta ut två ersättningar samtidigt. Det svaret fick jag i alla fall.
Skrivet av    Anonym

Den bästa på att

svara på din fråga är kanske din arbetsgivare/lönekontor. Det beror på hur din semester är upplaggd. Men rent generellt är det så att om det är en dag som du skulla jobbat 6 timmar och fp 2 timmar är jag tveksam till att om du ansöker om semester att du får semester baserat på 8 timmar från ditt jobb. Mer troligt att det baseras på dina 6 timmar. Alltså måste du ta 2 timmar fp också. Det är egentligen samma sak när du måste ta VAB så får du ju bara vad för den tid du skulle ha jobbat (dvs 6 timmar), så måste du ta 2 timmar fp också. Detsamma gäller röda dagar, fk gör ingen skillnad på röda och svarta dagar. Så skulle du ha jobbat den dag, som nu råkar vara röd, och skulle ha jobbat 6 timmar, så är det 2 timmar fp som gäller. Huruvida du inte går upp och jobbar 100% på röda dagar och semester då. ;-)
Skrivet av    AWR

Konstigt!

Tack för ditt svar! Du säger precis tvärtemot vad min handläggare säger... Suck, hur ska man veta vad som är rätt?? Min handläggare sa \"på röda dagar behöver man INTE täcka upp med fp\". Hoppas att någon annan här kan svara på hur de gör!!
Skrivet av    Malin

Nja...

Jag fyller upp mina 75% med fp och när jag begär semester är det alltid full dag (dvs 8h) jag får ersättning för. Just att man fyller ut med fp gör att man står kvar på en 100% tjänst, så mina semesterdagar är heltidsdagar, dock får jag några färre per år. Detsamma gäller om jag blir sjuk, även om det är en dag då jag skulle tagit fp 2h. Då ringer jag fk och meddelar att jag är sjuk, de \"tar bort\" fp för den dagen och mina barn får gå längre på dagis om ingen annan kan ta hand om dom. Däremot om jag måste vabba gäller det bara för 6h, eftersom man inte kan ändra fp till vab.
Skrivet av    Cia

Glömde röda dagar...

De dagar får jag full ersättning från min arbetsgivare, mao ingen fp (fast jag måste meddela fk innan så dte inte blir dubbel ersättning).
Skrivet av    Cia

Och på vårt jobb

har vi ersättning för den tiden vi jobbar, och således semaster per timme, alltså om jag normalt jobbar 6 timmer och vill ha semester så kommer det dras 6 timmar semester för mig. Så har alltid fått lov att även under semester ta ut fp för att inte sjunka i sgi. Likadant är det på röda dagar. Skulle jag jobbat den dagen betalar jobbet för den tid jag skulle varit där, och resterande tid får jag ta ut fp om jag vill stå kvar i samma sysselsättningsgrad (100%). Men som alltid när det gäller sånnahär frågor är det bäst att fråga sin arbetsgivare/lönekontor. För vem vill ju riskera att sänka sin sgi på en liten miss.
Skrivet av    AWR

Artiklar från Familjeliv