Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag har börjat få panik inför 2:a barnets ankomst,

Skrivet av Rädd blivande 2-barnsmamma.
Inte för att det inte är välkommet, tvärtom, utan för jag undrar om jag verkligen kommer klara av vad det innebär att ha två barn. Den ena fyller 2 år när den andra föds.

Finns det fler som har känt så här?

Jag vet ju i grund och botten, att jag klarar av allt jag bestämt mig för, och speciellt då när det gäller mina barn, men det är ett sånt ansvar med 2 barn, och tanken på att jag är ansvarig för 2 små liv skrämmer mig, ungefär som att jag inte är kapabel till det.

Hoppas någon förstår hur jag menar.

Vaknade upp imorse vid 5 och har haft dessa tankar i huvet hela dagen nu...tänk om jag suger som mamma till 2 barn? Usch är alldeles kallsvettig nu, tänk om jag inte klarar av det?!!!

Svar
Oroa dig inte!!
Dom tankarna är väääldigt vanliga! Helt normalt, du vet ju inte vad som väntar Själv satt jag och grät någon vecka innan Lukas kom, för jag visste ju att jag aldrig skulle kunna älska bebisen i magen så som jag älskade rebecka. Vad var jag för en taskig morsa som satte barn till världen när jag inte skulle älska dem? Skitsnack!! Självklart älskar jag Lukas, visserligen lite annorlunda kärlek, men lika stark, innerligt och ja passionerat. Idag kan jag bara skratta åt den dumma känslan jag hade då, men jag kommer säkert känna likadant nästa gång jag är gravid ;)
Skrivet av    Annika m R, L & N
Det är normala tankar
Man växer in i rollen som tvåbarnsmor precis som man gjorde som ettbarnsmmor. Innan ditt andra barn är verkligt, och innan du har detta barn i din famn så känns det underligt att man ska ta hand om ett barn till. Men när du sedan ligger där med det yngre syskonet i famnen så faller alla bitar plats och man \"fattar\" plötsligt att så här ser vår familj ut nu.
Skrivet av    Lena_O
Helt naturliga tankar!
Oroa dig inte. Ni kommer fixa det galant. Det är underbart med syskon och det kommer gå väldigt bra. :)
Skrivet av    Sol