Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur många

Skrivet av Nanna m J99,T02,J06
Öi "ska" 6åringar ha innan man kan be att få rör?
Lillasyster har haft rör i 2 år, det sista plockades ut i maj. Sen dess har det väl varit hyfsat lugnt just på hennes sida, men storayster har redan invigt hösten med en Öi i mitten på aug och för en vecka sen var det dax för nästa.
Då hann tom trumhinnan spricka, nåt som aldrig hänt innan. HOn hade inga som helst av de vanliga symptomen, Jonna brukar bli lite hängig, sover inte utan ALvedon eftersom det gör så ont i örat när hon ligger ner (trots upphöjning), är oftast förkyld.
Denna gången klagade hon enabrt över ont i örat vid 2-3 tillfällen under 2 dagar innan det sprack, det avr inga problem med sömn eller annat. Jättejobbigt, känns ju inte bra när det går så långt.
Hon har haft en hel del Öi innan oxå, hade nog nån under sommaren oxå, jag minns faktiskt inte.
Men vilka avständ behövs det för att vi ska kunna be o få rör för även henne? Det hjälpte bra på lillasyster, hon fick första Öi vid 2 mån och hade sen med 3-4 veckors mellanrum nästa. Men efter rörinsättning vid ca 13 mån ålder blev det markant bättre, max 1 Öi per halvår var det då, om ens det.

Vad kan man göra i förebyggande syfte? Jonna duschar efter gympan i skolan, hon har fått fetvadd att ha i örat och sen är jag inte så förtjust i att hon ska få blött hår så jag funderar på en badmössa. Trots möss när de lämnar gympasalen så är det ju kallt ute nu, tycker inte det är så bra, hon är mycket förkyld ändå.
Svar på tråden: Hur många

Vet inte hur många

som behövs. Mina barn har haft massor men ändå inte fått rör säg 10 talet per säsong sas. 1 ggr/mån ungeför mellan 1½-3år sedan har det lättat. Det intressanta är att vid 1½ så började vi med mjölk igen och får något år sedan fick jag reda på att öroninflammationer är en \"luddig\" symptom på mjölkallergi. Troligen var de eg inte av med allergin förrän vid 3 då. Tänkte på det eftersom jag känner igen ditt nick. Har inte Jonna oxå varit allergisk? Har förkylningarna och öronen blivit värre sedan ni började äta allt?
Skrivet av    Åsa

Ja, Jonna

har varit allergisk mot mjölk. Vi började med mjölk i mars 2004. Försöker minnas, tror faktiskt att det här med Öi har pågått sedan Tilda föddes, då var hon ju fortfarande på mjölkfritt. Då hade Tilda fler Öi, men Jonna hade oåx några iaf. Kan inte minnas om det blivit någon ökning sen vi ger mjölk. Tror dock inte det, för jag vet att jag för läääänge sen, vid nåt besök hos öronläkare pga Tilda, frågade läkaren om Jonna och då tyckte denna inte att det var skäl för rör än. Det \"saknades\" ändå ett antal Öi enligt dennes åsikt. Jonna var i princip aldrig sjuk, inte ens förkyld förräns runt 2-2½ år ungefär. Sen dess så är båda barnen förkylda nästan hela höst/vintersäsongen utan nån större paus, man märker bara att snoret avtar lite emellanåt *s* Hon började förresten dagis vid 3½ års ålder, så det var inte dagisdebuten som orsakade det, men det har ju inte blitt bättre efter det. Lite svammel, inte allt som hör hit kanske *s* Tycker du det finns skäl att fortfarande misstänka mjölk? Har oxå läst om kopplingen några gånger men inte kopplat ihop det här ändå.
Skrivet av    Nanna m J99,T02,J06

Nä kan ni

inte se någon försämring kopplat till mjölk starten skulle jag nog sluta misstänka mjölk. Annars börjar man ju lätt se spöken sas.
Skrivet av    Åsa

oberoende av antal

Min son har bara haft två öi under sitt 6 1/2 åriga liv. Han skall snart få rör för andra gången pga. vätskefyllnaden bakom trumhinnan som gör att han hör dåligt. Jag tror inte att man måste ha haft ett visst antal Öi för att få rör utan det handlar också om barnens besvär med öronen. var det länge sedan de gjorde en hörselundersökning på henne? Ring och fråga dig fram....
Skrivet av    /Mia

vet ej...

har inget svar. Vår son fick också rör när han var 3 år på grund av vätska och därmed försenad talutveckling. Han är nu 6 år och har tappat det ena röret. Nu har han vätska igen och ska göra hörseltest nästa månad. Han ska eventuellt få nya rör. Han har bara haft ÖI en gång i hela sitt liv. Tänk så olika det är! Anette
Skrivet av    Anette R

Artiklar från Familjeliv