Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Varför blir jag stum?

Skrivet av Annette m Malte & Greta
Kom till sexårs i morse. Möttes av en kille i sonens klass som sa: Fuck you kärring & gav mig fingret...ähh ähh ähhh ähh sen var han väck & min son sa: såg du mamma, han gav dig fuck you fingret, får han det mamma...Jag var helt paff...1 Hur fasiken bemöter man det utan att vara i affektion? 2 Hur visste min son det...korrekt uttal förresten? Ska jag bry mig? Säger min son likadant - nu nekar han givetvis, men med tanke på att han visste vad det var? Ska jag prata med föräldrarna/lärarna eller bara gilla läget? Känns konstigt att inte reagera, samtidigt som jag egentligen inte vet hur!? Vad säger ni????
Svar på tråden: Varför blir jag stum?

ta upp det med läraren

det kan ha varit någon incident före detta och han tog ut sin ilska på dig. I vilken fall så är det viktigt att han får veta att det beteendet inte är acceptabelt. mvh Madelene
Skrivet av    Anonym

Oj oj...

Det barnet kan vara glad att det inte var mig han träffade på!!! Sen så skulle jag genast på sekunden ta upp det med fridtidspersonal eller läraren om den var där! Jag skulle aldrig acceptera att någora sådana ord exicterade. Jag vet att Oliver säger djävlar och fan. Men det har minskat massor när han börjat skolan.
Skrivet av    Mia med Oliver 25/2-99

Nu har jag pratat med lärarna :=)

Berättade för dem vad som hade hänt & fick en bra respons. De skall ta upp det i de små grupperna idag (klassen är delad i tre 11 grupper) för att sedan innan dagens slut ta upp resultatet av diskussionen i stora gruppen när de som vanligt diskuterar hur en bra kompis skall vara..De skulle även kolla frekvensen av \"fingret\" & uttryck för att ta tag i det vidare :=)
Skrivet av    Annette m Malte & Greta

Nästa gång så reagera, snälla

det är ju just detta att vi vuxna inte reagerar som gör att barn fortsätter och beter sig illa. Sen måste man reagera adekvat. Dvs inte med samma eller andra maktmedel. Förklara att du känner dig kränkt och att för dig innebar det som han gjorde att han bad dig flyga och fara. Jag skulle nog tagit tag i honom och sagt till att jag vill prata med dig sen hade jag letat upp en fröken och så hade jag tagit snacket tillsammans med fröken. Sen när de blir litet större, och begriper vad det är de gör, kan man använda humor tillbaka.
Skrivet av    Jämställd pappa

Jo, jag önskar att jag hade reagerat "som jag

brukar\" direkt...men jag blev så paff...bebis på armen & härligt morgonstressad :=) Nu vet jag att lärarna spinner vidare på det som hände & att det kommer generera i hembrev & diskussioner vidare i barnens hem. Det är alltid lätt att vara efterklok & veta exakt hur man säger & reagerar i olika situationer, men ibland reagerar man inte som man så säkert vet att man skall göra. Jag tycker för övrigt att jag har reagerat, även om det inte var på det sätt du önskade.
Skrivet av    Annette m Malte & Greta