Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Amma i sjal - hur gör man?

Skrivet av Mina75 med Linnea 050905 + 2
Hur får man till det rent praktiskt? Någon särskild sjal? Särskild knytning? *nyfiken*
Jag har en Moby Wrap. Amning i sjal kanske bara funkar för kvinnor med normala bröst? Jag har rätt stor byst och har ju lite krångel med att få till allt bra när jag sitter och ammar. Det kanske blir svårt för mig att amma i sjalen!?
Tacksam för alla tips och råd!
Svar på tråden: Amma i sjal - hur gör man?

Knyttips

Jag knöt X-omslut-2 med min BabyBundler (liknande Mobyn) knytanvisning här: http://www.babyboden.nu/Mias/Websidor/xomslut2.htm Och så stoppade ajg i henne i ena kryssdelen med \"rumpan före\" och såg till att hon hamnade i rätt höjd. Sedan drog jag upp det andra krysset och mittendelen bara över rumpan en bit. JAg fick knyta lite lösare än i annars, men det gick bra. Fast först när hon börjat kunan stödja huvudet, innan dess kunde jag bara få till amning i ringsjalen. Men det går säkert i Mobyn ändå, men man får väl öva lite mer än jag gjorde kanske. Här är en bild på linande: http://norrsken.dhs.org/fa/album15/PICT1059.sized.jpg men ska man amam för babyn ligga mer vänd mot mamma, mage mot mage liksom. Jag är rätt liten på bredden så fötterna fick sticka ut som på den här bilden: www.babyboden.nu/Mias/Bilder/sjalar/BBbilder/babuvinvagga.JPG Träna på, det går säkert och går det inte nu så gör det säker det när hon blitt lite störe och stadiager.
Skrivet av    andrean

Kasar ner lite..

Nu var Celia runt sex månader när jag började amma henne i sjalen (hade ingen långsjal innan dess), så jag vet tyvärr inte hur \"man\" gör med en mindre bebis. Men med Celia hade jag henne upprätt i omslutet X och så knöt jag lite lösare än vanligt och liksom kasade ner henne så att hon hamnade mitt framför bröstet. (Hade på den tiden ungefär 75F i kupa.) Nu när hon är större så får jag dessutom lyfta upp bröstet ordentligt, eftersom hon blivit så mycket längre, men då är hon ju också stor nog att hålla upp bröstet själv. Lååååånga bröst är bra ibland! ;)
Skrivet av    -Tessie-

Tack så mycket för era svar!

Ska börja öva när hon blivit lite stadigare :)
Skrivet av    Mina75 med Linnea 050905 + 2

Artiklar från Familjeliv