Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hjälp mig ( nästan enkät, fast ändå inte alls )

Skrivet av Jäntunge
jag är helt jultokig och har börjat fundera på julklappar :) tänkte åtminstone ha ett litet lager med idéer på vad man kan ge, jag är så dålig på att hitta speciellt till brorsorna... Så, den bästa julklappen till :

*Lillebror, 10 år av det lite "tuffare slaget", gillar inte pokémon och andra samlarprylar. Runt 50 kr. Vad ska storasyster ge?

*Storebror, 14 år, av det lite "lugnare slaget", ganska tyst av sig. Spelar cello, ingen sport. Runt 50 kr. Vad ska lillasyster ge?

*Mamma, 33 år, matlagningstyp. Runt 50 kr. Vad ska dottern ge?

*Pappa, 38 år, pilot och gillar bara grejer för tusenlappar ;). Runt 50 kr. Vad ska dottern ge?

*Kusinkille, 3 år, bilfantast men har allt som heter bilar - INGEN leksaksbil. Runt 50 kr. Vad ska storkusin ge?

*Kusinflicka, 4 år, väldigt dominant, gillar hästar. Runt 50 kr. Vad ska storkusin ge?

*Mormor, 50 nånting, ensam med stort hus, pysslig och "rejäl". Runt 50 kr. Vad ska dotterdottern ge?

*Farmor + kille, bor i lägenhet, dansar folkdans, har en liten kolonilott där de tillbringar somrarna. Runt 50 kr. Vad ska dotterdottern ge?


Det var väl dom det... Och typ två kompisar men de kommer jag nog på bäst till själv :) Så - ös på med förslag, kommer ni på flera så är det toppen, och kommer ni inte på till alla så skriv de ni kommer på! :) Önskar många svar...

Tack på förhand
Julsjukedrabbad Jäntunge
Svar på tråden: hjälp mig ( nästan enkät, fast ändå inte alls )

Några förslag

Lillebror kanske skulle gilla pennlampan på Jula (art nr 957038, 29 kr). Det är en penna med inbyggd lampa och så kan man hänga hela alltet om halsen. Perfekt för spioner som vill skriva i mörkret. Eller kanske ett stoppur eller cykeldator. Finns i alla prisklasser. Till pappa en visitkortshållare eller kontaktbok. Eller så kan mamma & pappa få kroken med texten HON och HAN för sina morgonrockar (kolla på http://www.bluebox.se). Till mormor och/eller farmor kan du plantera någon krydda (ex timjan) i kruka och sätta dit en fin växtskylt eller måla krukan fint. Bra att vara ute i god tid, så att den hinner växa lite innan jul. Kryddan kan hon plantera ut nästa vår. Till mamma (och kanske andra) kan du göra servettringar av tunn ståltråd och fina pärlor. Eller en singelformad apelsinskalare från Koziol (titta i bluebox.se, finns säkrt i inredningsbutiker). Mer kommer jag inte på just nu.
Skrivet av    Anonym

ååh tack

ska kolla in bluebox, jättesmart, där har jag ju hittat en massa kul förut. Dock inte köpt något. Speciellt kryddan var en fin idé. Tack igen =) Tar gärna emot fler idéer.
Skrivet av    Jäntunge

några andra

Det finns tavlor som man målar m.h.a. fält med siffror i. Söta sådanna kan man ge till kusinrna eller famor/mormor. Annars spel, pussel eller böker som hon kan spela med dem eller läsa (Gå ihop med bröderna och köp tillsammans eller ge en sak till båda kusinerna ihop)Biobiljetter till bröderna så att alla tre kan gå tillsammans eller Bra böcker eller filmer (som hon kan låna sedan?) Pärlor kan man göra mycket fint av. Med runda gem kan de t.ex. bli vinglasmärkare. Tandbortfodral eller annat till resan, rolig bok till pappa. En fin dikt eller berättelse kan man ge bort. Barnn kan kanske skriva ut recept och hjälpa till med en personlig kokbok till farmor
Skrivet av    milla

Bilfantasten!

Köp en biltidning för barn, heter Bilsport Junior. Kolla här: http://www.fabas.se/t_junior.php#
Skrivet av    Vi prenumererar!

Kan man

prenumerera på denna?
Skrivet av    Anna

Jadå!

Det finns telefonnummer till kundtjänst på sajten.
Skrivet av    Vi prenumererar!

Artiklar från Allt för föräldrar