Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

köra dagisbarn

Skrivet av Anonym
hoppas att det är okej att vara anonym pga ämnet.
jag har lovat att köra mitt barns dagisavdelning nu i veckan. Det är krav på att alla har bilkudde eller bilstol (naturligtvis). Nu mitt dilemma - jag har två bakåtvända stolar i min bil och ska köra tre barn. De båda andra som ska åka med är båda mycket mindre än mitt barn (storleksmässigt, de är alla födda 2002) hur kan jag rättfärdiga för mig själv att köra en så liten på kudde framåt?
Usch får nog försöka låna en extra stol så jag slipper beslutet, men av nyfikenhet hur hade ni gjort?
Svar på tråden: köra dagisbarn

Vet du vilka barn du ska köra?

Enklast är väl att du då ringer barnens föräldrar och ber att få låna barnets stol och remmar? På vårt dagis verkar dock typ hälften av 2002:orna redan åka på kudde/bältesstol. Så tragiskt. =( Men då är det ju i alla fall deras föräldrar som tagit beslutet. Jag hade inte satt ett barn under fyra år framåtvänt, eget eller andras.
Skrivet av    D med N & A (v 19)

Jag hade...

bett att föräldrarna till ett av de andra barnen lämnar sin stol + remmar. Fast nu när jag läser ditt inlägg igen framgår det inte riktigt om barnen åker framåtvända i vanliga fall. I så fall hade de fått göra det i min bil också. Har du kollat så förskolan har fått påskrivet av de andra barnens föräldrar att de får åka med i annan persons privatbil? (viktigt!)
Skrivet av    Jessika

käner precis likadant

men det ena barnet vet jag åker framåtvänd, den andra är ny så de föräldrarna vet jag inte ens vilka de är. Vi har inte heller kontaktlistor så jag har inga telefonnummer... Jag ska försöka låna en stol till så jag har tre bakåtvända så slipper jag våndas, vill inte heller vända någon förrän det är absolut nödvändigt.
Skrivet av    Anonym

Dagis har telefonnumret, fråga dem vetja... =) IMT

l,
Skrivet av    D med N & A (v 19)

mycket noga

ordnat det här, alla föräldrar, båda föräldrarna, har fått skriva under papper på att det är okej att vi kör och pappren gäller bara den här specifika resan. Det är föräldrar som ordnat resan också men personalen följer givetvis med. jag tänkte som du först men sedan kände jag Nej, även om de åker framåt i andras bilar så är det jag som har ansvaret under denna färd och då bestämmer jag. alltså ska alla i min bil åka baklänges, ska sätta mig och leta stol ikväll. Tack för input!
Skrivet av    Anonym

de lämnar inte ut

utan att fråga de berörda först, det är ordning och reda på vårt dagis ;) Kom dessutom på att det är förräldramöte innan så jag kan ta upp det då. Tack för all hjälp!
Skrivet av    Anonym

Om det är du som ska köra får du också bestämma

hur du vill att barnen ska färdas. Jag tar aldrig med barn i bilen utan att de sitter ordentligt. (Har aldrig kört dagisbarn, men när mina stora har med sig kompisar får de alltid sitta på bilkudde oavsett hur de gör när de åker med sina egna föräldrar - för mig känns det viktigt att inte tumma på säkerheten bara för att det inte är mina egna barn). Men vad säger förskolepersonalen då? De måste väl ändå vara medvetna om problemen och förhoppningsvis insatta i barnsäkerhet? Kan inte de hjälpa dig att ordna med extra stol via annan förälder kanske?
Skrivet av    Monica

Artiklar från Familjeliv