Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Så irriterande med

Skrivet av Anonym idag
en anställd som verkar förvänta sig att jag ska säga upp honom/henne eftersom h*n ska flytta. Första gången jag hörde det lät det som en liten vink. Något personen sa liksom på skoj i förbifarten. Sen har det upprepats en andra gång och idag hade ljushuvudet kommit på att jag kunde ju säga att jag krävde att h*n arbetade mer (går på halvtid nu) men att det inte gick och därför skulle jag bli tvungen att få någon annan som kunde jobba mer och alltså få lov att säga upp den här personen.
Personen i fråga vill naturligtvis inte säga upp sig själv och få karens från a-kassan.
Dessutom har jag inte hört ett ord om uppsägningstid... H*n tänker nog inte på att jag har rätt att kräva att h*n jobbar kvar uppsägningstiden ut... Eller också räknar h*n kallt med att jag ska strunta i den? "For old times sake..."

Svar på tråden: Så irriterande med

Så dumt.

Gå inte på det, ska personen flytta får han/hon själv säga upp sig. Varför vill personen bli uppsagd? Är det för att slippa karensdagarna för a-kassa?? Om personen flyttar till annan ort långt bort och personens sambo/make/maka har jobb där slipper man karensen hur som helst, bara som ett litet tips.
Skrivet av    Mari

Ljushuvud ...

Om h*n lämnar på dagen - har han inte fattat att det står i rapporten att han arbetsvägrar? Trist läge. Stå på dig! // Zasa med man (som kikar över axeln)
Skrivet av    Zasa

Antar att

h*n vill skriva sitt eget betyg också som du förväntas snällt skriva under?... Jodå, jag har sett det också.
Skrivet av    Pappa F.

Det hoppas jag

sannerligen inte. Däremot kommer h*n att påminna mig dagligen om jag inte ser till att skriva ett. Personen är en sån som alltid ser till att få det h*n har rätt till (helst lite mer om det går). Inget fel just på arbetet h*n utför, men inte heller helt perfekt.
Skrivet av    Anonym idag

Ja, det är för att

slippa a-kassans karensdagar. H*n är ensamstående så någon make/maka/sambo finns inte med.
Skrivet av    Anonym idag

Ingen risk

Det är ingen risk att jag ger med mig. Människan måste ju fatta att jag inte kan säga upp någon pga arbetsbrist och sen anställa en annan. H*n är full av idéer hur man bäst ska lyckas få det man har rätt till. Och det är ganska mycket i det svenska samhället enl. honom/henne.
Skrivet av    Anonym idag