Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det har blivit trångt i mitt knä

Skrivet av Sophia m Laura och en femveckorsprins!
blev jag tvåbarnsmamma!
Här följer en blixtsnabb rapport:
barnet låg i sätesbjudning. Jag ville inte föda med kejsarsnitt och inte göra vändningsförsök, men visste att jag av tusen skäl inte skulle få föda vaginalt om inte barnet vände sig.
Dagen innan vändningsförsöket skulle bokas låg jag en timme med fötterna på ett bord – och det funkade! Först la den sig i tvärläge, men så hamnade den rätt. Tack ni som tröstade mig när jag oroade mig som mest, Spirella och andra.
Sedan följde en evighet av latensvärkar. Efter nästan två veckors elände stacks det hål på hinnorna, och så satte förlossningen igång.
Jag tyckte faktiskt att det var värre än förra gången, mest för att jag var så trött. Men jag klarade mig utan bedövning och ut kom en liten prins!
Och vad ska han heta?
Vi vet inte riktigt än!
Men det finns förslag…
Laura är gullig mot sin lillebror, men blir då och då väldigt ledsen på sin mamma… Det är hemskt. Jag känner mig som världens svikare, men när barnet vill ammas är det ju inte mycket att göra.
En dag sa hon att hennes nallebjörn var så ledsen.
Varför är den ledsen? frågade jag.
För att det har blivit trångt i mammas knä, förklarade Laura.
Och det har det.
Stressigt är det att vara tvåbarnsmamma, men förstås väldigt underbart.
Jag springer vidare och kastar iväg alla möjliga kramar och uppmuntringsrop till er alla, enbarnsmammor, tvåbarnsmammor och till alla som fler.
Sophia
Svar på tråden: Det har blivit trångt i mitt knä

Åhhh GRATTIS!!!

Jag sitter här med gåshud och tårar i ögonen! Vad glad jag är för din skull Sophia! Ärligt och uppriktigt jätteglad! (Även om det av helt förståerliga skäl måste vara jättejobbigt när Laura är ledsen. Och så klok hon är då!) Kramar!!
Skrivet av    -Tessie-

Hurra och GRATTIS

till lillebror! Så underbart det är att ha en av varje, eller hur? Livet som tvåbarnsmamma är en dramatisk omställing för alla. Men ack så underbar! Stort grattis Sophia med Laura och femveckorsprinsen!
Skrivet av    Catten

Stort varmt grattis!

Vad härligt att äntligen få höra från dig och att du har glada nyheter! Jag förstår att det kan vara svårt med Lauras och dina känslor nu, men försök att tänka att du inte är en svikare, utan att du gett henne en fantastisk gåva. Varma gratulationskramar!
Skrivet av    Jessica med Frida

STORT Grattis

Åh vad roligt att höra. :) Stor kram till hela familjen och en extra till Laura.
Skrivet av    Anna m Isak & Adam

Stort grattis!!

Hoppas bara att min buse fattar vinken o tänker komma ut snart. Men denna bebis verkar tyvärr inte vilja påverkas av nåt så banalt som en vändning - tvärläge är vad som gäller här (se nedan). All lycka till dig!!
Skrivet av    Siv m. D&S

Stort grattis...

ja det är en stor omställning att helt plötsligt ha blivit en till, men alldeles underbart!!! Ha det så gott nu med lilla familjen. Stora kramar till er alla
Skrivet av    Benita m Jordan 011011 & Nike 030806

*Grattis*

Massor massor av grattis kramar till hela familjen! *kramisar*
Skrivet av    Tanja+Ninja&CeLinn

Super grattis

Känner igen det där med dåliga samvetet för det större barnen, huu vad jag tyckte att Tuva fick mindre tid, även om det igentligen nu i efter hand inte var så farligt.. KRAMISAR
Skrivet av    Jenni m. Tuva 0101 & Theo 0308

Jättegrattis!!

Å vad jag känner igen mej i de där att inte räcka till....dåligt samvete är bara förnamnet men det blir väl bättre. Dennis är också jättesnäll med lillebror så det känns ju underbart skönt. Kramar på er!
Skrivet av    -Vivi-

;)

Det är underbart att ha två pojkar oxå.... =) Retas bara men var tvungen å skriva det! (har sagt å sambon att det blir en 3;e för jag vill ha en liten Emma!!) Ha de så bra, kram!
Skrivet av    -Vivi-

GRATTIS!

Har tänkt så på dig och undrat hur det har gått. Vad kul att du kommer till oss och berättar. Lauras kommentar är ju klockren. Trångt i mammas knä... Det tycker nog August redan att det är! Stor kram och än en gång ett jättegrattis till lillprinsen!
Skrivet av    -miapia-

Grattis!

Visst blir det trångt i mammas knä. Dåligt samvete är väl tyvärr något som man ständigt kommer att drabbas av som förälder. Men dn lillebror är en bra kompensation mot mindre tid i mammas knä tycker jag. Kram
Skrivet av    Anja med Tim 21/8

~ Grattis från oss! :0) ~ *imt*

x
Skrivet av    Kicki med Moa 6/7 -03

Jamen det är ju självklart det! :)

Såklart att det är lika underbart med två av samma också! Mår ni bra, hur är livet som tvåbarnsmor för dig? Antar att du är gräsänka nu när jakten dragit igång? Själv läser jag jaktlitteratur för fulla muggar, här skall det tas examen minsann. Kram, klart du skall ha en liten Emma också! ;) Jag är också sugen på en till! ;)
Skrivet av    Cathis med Didde & Nea

Stort grattis

från oss också. Undrade just hur det hade gått för dig.
Skrivet av    -Lisa-

Underbert

att ha en liten bebis i familjen, även om det naturligt nog är blandade känslor för Laura. Ryser när jag läser hennes uttrycksfulla kommentar, som visar precis hur hon känner. Lilla vännen. Men även om det känns lite orättvist nu, kommer det snart att bli bättre, snart kan hon uppskatta honom helt och fullt. Försök att ge henne tid när lillebror sover, ist för att diska, städa, plocka... (men antar att du redan gör det, säkert onödigt råd). Härligt att du lyckades vända honom själv- imponerande!! Kram och lycka till nu, tvåbarnsmamma!
Skrivet av    Katta

Just det, här är jag ju Mjau med Amelie 1/9!! imt

g
Skrivet av    Mjau med Amelie 1/9

Åh Sophia!

Får också nästan tårar i ögonen när jag läser det underbara! Skickar mina hjärtligaste gratulationer till dig o lillprinsen! Tänk att du sitter här med en guldklimp till, efter allt du delat med oss. Stort Grattis Sophia! Kram Maria
Skrivet av    Humlan & Elias

Stort grattis!!!

Skrivet av    Josefine *Junia&Mio*

Vilka tjejer!

Mamsen, som lyckas vända bebis, föda fram nämnda pytteprins UTAN bedövning och så hinna med sina två små! Och så Laura som så duktigt kan uttrycka vad hon känner! Kan tänka mig att lillkillen känner att han har hamnat rätt! :o) Stor kram och lycka till! Ann
Skrivet av    Ann&Lovisa01&Erik03

Jättestort GRATTIS!

Så kul att höra från er ohc att er bra med er. Stor kram!
Skrivet av    Astrid med Malin & Selma

Jätte Grattis

Duktig tjej du har som kan uttrycka sig så bra! Vad duktig DU var vid förlossningen då! Grattis och lycka till!
Skrivet av    Cissi med Alva 12/8-03

Artiklar från Familjeliv