Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur skriver man en offert?

Skrivet av tjejn
Nån som kan hjälpa mig med det? Vad ska finnas med? Har ingen koll alls på sånt här !
Svar på tråden: Hur skriver man en offert?

En offert ska beskriva...

arbetet/tjänsten som ska utföra, tidsaspekter (när, hur länge, leveransdatum), kostnader (material, arbete osv), vad som ingår/inte ingår.. Allt som kan hjälpa kunden att få begrepp om omfattningen av jobbet/tjänsten
Skrivet av    mani

Är det här en oproffsig offert?

Offert på massage. Jag är utbildad massageterapeut och kommer till er på plats med en bärbar massagebänk. Varannan onsdag med start vecka 44 och fram tillochmed vecka 50 år 2005 , mellan 09.30-11.30 och 12.00-14.00 tar jag emot åtta personer ur er personalstyrka och ger dessa vardera ca 25 min förebyggande och behandlande rygg och nackmassage. Jag står för bänk, papper, rengöringsmedel till bänken och massageolja och Ni står för enskilt utrymme där jag kan behandla personalen. Varje behandling kostar 160:- exkl. moms och jag vill utöver det också ha milersättning om 17:- ink.moms/mil. Totalt per tillfälle: Massage: 1280:- exkl. moms Milersättning: 255:- ink. moms Ni får välja om ni vill betala per tillfälle eller per månad. Nåt som bör tas bort eller läggas till? SÅnt här är verkligen inte min starka sida :( Hoppas på många åsikter nu!
Skrivet av    tjejn

Har ni redan kommit överens om...

...priset? Rent spontant tycker jag att du är slldeles för billig. Det beror naturligtvis på hur konkurrenssituationen ser ut mm, men du lägger i princip ner en hel dagsa arbete med pendling. Sedan ska du kunna betala omkostnader samt sociala avgifter. Med en snabb överslagsräkning tycker jag att det pris du offererar är för lågt för att du ska få en rimlig ersättning för det du gör. detta var inte det du fråga om, så jag hoppas att du inte tar illa upp. Men om jag satt på ett företag som inköpare av den där tjänsten skulle jag tycka att det var ett klipp. Det är alltid svårare att höja när man väl har börjat arbea till ett pris. Milersättningen ska väl vara ex. moms? Annars får du ju bara 80% av det själv. Du får ta ut 17:- kr per mil skattefritt (exkl. moms). Man brukar lägga ihop alla poster på fakturan och sedan lägga på momsen som en klump på hela fakturan. Ofta brukar man väl skriva hur länge en offert gäller. Det sätter press på att man ska få ett besked.
Skrivet av    Carla

En liten omformulering...

Du skrev \"och jag vill utöver det också ha milersättning\". Jag skulle föreslå det något mer byråkratiska \"utöver detta tillkommer\" eller nå\'t sådant. Annars låter det så personligt,och lite _för_ förhandlingsbart, om du förstår hur jag menar?
Skrivet av    Sanna m S & B

Är detta bättre?

Varje behandling kostar 160:- exkl. moms och utöver det tillkommer också milersättning om 17:- exkl.moms/mil, totalt 15 mil/tillfälle. Eller ska jag ta bort texten exkl. moms och bara tillägga det i den totala summan på slutet kanske?
Skrivet av    tjejn

Ja..

Jag vet att jag ligger i underpris, och trots det är ord. pris bara 140:-..tack för tipset, men jag får nog ta och höja sen, omd et blir en förlängning och dom vill ha mig kvar :) Tack för dina tips i övrigt!
Skrivet av    tjejn

Gör ett tillägg...

i slutet, något i stillmed samtliga priser är angivna exlusive moms. Kanske ta med något om hur lång varje behandling är också? Varje xx-minuters-behandling kostar xx SEK
Skrivet av    Desperado

förslag

Svenska Företag Postadress 123 45 ORT Tfn vxl: 012-34 56 78, fax: 012-34 56 77 Ort DD månad ÅÅÅÅ Mottagande Företag AB Att. Avdelning Postadress 234 56 ORT Offert Massage Vi tackar för ert intresse för våra tjänster och kan offerera att på ovan angiven adress utföra massage, på Ondagar jämna veckor mellan 09.30-11.30 och 12.00-14.00 med start från vecka 44 till och med vecka 50 2005 . Massage 1280:-skr Besökkostnad 255:- skr I priset ovan ingår åtta stycken 25 minuters behandlingar samt massagebänk och förbrukningsmaterial. Tjänsterna faktureras efter varje behandlingstillfälle, moms tillkommer. Jag hoppas att erbjudandet är intressant för er och ser fram emot er beställning. Med vänlig hälsning Företagsnamn Avdelning Namn Titel Tfn, direkt Tfn, mobil E-postadress
Skrivet av    MR-T