Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad gör man när sonen vaje dag

Skrivet av Lotta
leker med ett barn som jag inte tycker beter sig så snällt åt?
De leker varje dag efter skolan. Jag tycker att han är beräknande och falsk. Jag önskar att min son lekte med andra barn lite mer men han föredrar denna kille. Skall man lägga sig i eller ska jag låta det vara och låta sonen välja själv?
Min son har andra vänner men jag tycker att han hela tiden prioriterar denna kille som jag ej tycker är någon bra kompis.
Svar på tråden: Vad gör man när sonen vaje dag

Låt honom välja själv!

det kan ju hända att det du ser inte är hela sanningen. Ngt måste vara kul med killen om han väljer honom, han kanske har jättebra fantasi el motsv. Det viktiga är väl alltid att prata med sina barn om värderingar och om att ljuga osv men att ändå låta dem välja själva. Ofta är det tyvärr så att barn som av vuxna uppfattas negativ ofta gör det av nästan alla vuxna, tänk om alla föräldrar gick in och styrde bort sina barn från dem då blev de allt bra ensamma + att ofta ligger det säkert ngt bakom det där beteendet mot vuxna. Att vara beräknande och falsk kan ju vara ett sätt att klara sig fårn en jäkla massa stryk t ex. Överlevnadsstrategi helt enkelt. Stor skillnad om du märker att han drar in din pojke in gt som inte är bra, eller gör ngt hos er som är klart olämpligt - men att du inte gillar hans personlighet tycker jag inte är anledning att \"hindra\" lek.
Skrivet av    seven

Hej har du funderat på vad det är

hos denna kille som gör att du inte gillar honom och vad det är som gör att din son trivs med honom. Kan det vara så att sonen får något som han inte känner att han får hemma?
Skrivet av    Jämställd pappa

Vad jag tror lockar är att

denna kille har mindre regler hemma på vad som är accepterat att göra. ex vad gäller tv, dataspel mm. Hos honom finns saker som jag aldrig skulle köpa till min son, det är klart att det lockar, men jag känner ändå att jag måste lyssna på vad jag tycker är ok att ha här hemma.
Skrivet av    Lotta

vi hade denna diskussion inne på tonåringar

och jag fick på skallen för att jag inte gillar dotterns kompis. Står fortfarande för att jag vill styra bort barnen från umgänge som drar åt fel håll. De kan ha de bättre med kompisar som har samma normer och regler...
Skrivet av    ...

Har du förklarat för sonen varför du tycker si oc

Barn är klokare än vad man tror. Om du föklarar och sen lyssnar så kanske du kan ändra dig litet och samtidigt få med dig sonen på det övriga. Kan det möjligen vara så att de färre reglerna inte egentligen leder till att den andra kille gör så värst mycket annorlunda än vad din son gör skillnaden är att han är mer delaktig i beslutat vad han får och inte får göra.
Skrivet av    Jämställd pappa

Artiklar från Familjeliv