Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vill bara skriva lite!

Skrivet av Sassa m Felix-04 och trillingar bf dec/jan
Pust å stånk. Det känns som om jag är höggravid men så är ju inte fallet! Är nu i v 25 och mina tre små liv i magen växer så det knakar! De ligger på plus alla tre. Bm sa på senaste UL att i en "normal" graviditet ligger vikten på ett barn på ca 600 g. Var och en av mina väger lika mycket! Det känns fortfarande INTE som vi har landat efter beskedet den 25 augusti. Har haft besök av kommunen för att de nu ska skriva en förfrågan om hemhjälp till socialnämnden. Hålla alla tummar för att deras förslag går igenom! Nu blir detta långt så nu slutar jag för denna gång! KRAM på er alla goa mams & paps!
Svar på tråden: Vill bara skriva lite!

Vilket fantasiskt jobb du gör just nu!

Du bär på tre barn! Så skönt att dom växer som dom ska! Det låter ju bra ifall dom kommer att födas för tidigt att dom är så stora redan nu. Nyfiken på hur sparkarna känns med trillingar. Sparkas det överallt? Känner du vem som rör sig?
Skrivet av    Indra

Sparkar, ja!

Jo det sparkas överallt. Ibland kan det vara svårt att veta vem som sparkar, tex då trilling höger måttar spark åt vänster så kan det kännas som om det är trilling höger som kickar vänster..låter knasigt?? Annars tycker jag det är full rulle där inne natt som dag...hoppas verkligen att de vill sova någon gång sen när de kommer ut! Storebror sov som en kratta tills han var ca 7 månader... KRAM!
Skrivet av    Sassa m Felix-04 och trillingar bf dec/jan

vet nästan hur det känns...

...även om jag inte kommit lika långt som du. Jag är bara i vecka 20 med mina små tre, men känner mig redan sprickfärdig. Inte för att jag är så hiskeligt stor ännu men för att magen växer himla fort!!! Försökte förresten gå in på ditt info, men det gick inte. Det skulle var kul om vi kunde ha lite kontakt, eftersom det ju inte direkt kryllar av blivande trillingmammor...;-)
Skrivet av    Anna, med nr 3,4 och 5 i magen...

Jag vill oxå ha kontakt!

Ska se vad jag kan göra åt infon. Nej, det är ont om oss...! Fast i grannbyn 1 mil bort så har en familj precis blivit 6! Tänkte ta kontakt med henne men just nu har de nog fullt ös därhemma!
Skrivet av    Sassa m Felix-04 och trillingar bf dec/jan

Kommer ihåg hur det kändes

Förstår precis hur du känner dig. Tyckte jag var jättestor och kände mig höggravid redan i v 21-22. Men tänk som magen kan växa på bara 6 veckor! När barnen kom, då var magen stor! Jättebra vikter de har, era små. Skönt att ingen av dem har halkat efter. Hoppas nu att de får stanna i magen länge till. Läste om en mamma i USA som hade fått sina trillingar i v 37+5!! Undrar hur hon såg ut innan de föddes? Hoppas att kommunen beviljar er ansökan fullt ut. Hur många timmar söker ni? Vi hade hemtjänst från maj 2004 till juni 2005, först 108 timmar/v (eftersom de var sjuka), sen från nyår blev det 40 tim/v. Nu får jag klara mig själv, eftersom kommunen anser att vi är som vilken vanlig trebarnsfamilj som helst... Håller inte riktigt med om det. Ha det så bra och sköt om dig och de små. Ni har en underbar tid framför er.
Skrivet av    Alexandra m trillingar

Hjälp..

Vi har ansökt om 35 h /v. Det kanske är för lite??? Och sen ska vi höra om äldste sonen får gå kvar sina 28 h/v på dagis. Kram!
Skrivet av    Sassa m Felix-04 och trillingar bf dec/jan

Ang hemtjänst

Första omgången vi sökte kom behovsbedömaren till neo och våra läkare och ssk var med. Då sökte vi fullt, dvs 168 tim/v. Läkarna påpekade hur sjuka barnen var och att vi behövde hjälp dygnet runt. Vi fick som sagt 108 tim. Andra gången sökte vi 70 tim, 14 tim/dag 5 dagar i veckan. Det slutade med 40 tim/v. Nu sist sökte vi återigen 70 tim, men fick avslag på hela ansökan. Jag tror det är ganska vanligt att de gör avslag på några timmar, så därför har vi ansökt om mer varje gång (eller...egentligen behövde vi det vi sökte, men det gick ändå). Hade jag varit som er hade jag ringt och ändrat ansökan. Jag hade satt minst 40 tim. Jobbar din man, eller ska han vara hemma? Ska han jobba så sök om den tiden han är på arbete i alla fall. Just i början behöver man all hjälp man kan få för att orka. När de sen börjar sova hela nätterna blir det helt annorlunda. Lycka till med allt och hoppas att er kommun är mer generös än vår.
Skrivet av    Alexandra m trillingar

Extreme homemakeover

Hej sassa. Jag heter Lisa och skulle gärna vilja att du kontaktar mig. Vi håller nämligen på att dra igång extreme homemakeover och skulle gärna vilja hjälpa en familj som väntar trillingar. Var bor ni? Är ni i behov av renovering i samband med att familjen växer?? Hör av dig snarast möjligt då det är ganska snabba puckar... MVH Lisa 0702 66 50 66 [email protected]
Skrivet av    Lisa

Artiklar från Familjeliv