Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nån som vet?

Skrivet av Ulrica
Om man som medlem i kommunal har rätt att ta tjänstledigt för att prova på annat arbete? (från sin tillsvidareanställning)Känns lite jobbigt annars, det nya jobbet har 6 mån provanställning.....
Svar på tråden: Nån som vet?

det tror jag man har överallt...?

förutsatt att du provar _annat_ arbete. Dvs inte vill ta tjänstledigt från en lärartjänst för att prova en annan lärartjänst om du förstår vad jag menar... Hoppas nån annan vet säkert!
Skrivet av    -AT-

Både ja och nej

Att ta tjänstledigt för att jobba med något helt annat,tex om jag som jobbar inom demensboende skulle jobba på restaurang skulle jag få nobben,men vill jag prova tex ett annat boende eller inom hemtjänsten osv är det ok. Så har vi fått reglerna förklarade hos oss. Principen är alltså att de inte godkänner tjänstledigt som kan göra att den personen \"försvinner\" och finner annan sysselsättning utanför kommunals område,utan det skall gagna kommunal,inte bara den enskilda personen som söker.
Skrivet av    Mia m.Linneá-99,Tobias-01 & Pontus-04

Det är upp till

arbetsgivaren. Vad jag vet finns ingen lag som reglerar ledighet för att prova på annat jobb. Man har däremot rätt att få ledigt för vissa studier. ( om man har varit anställd en viss tid ) Det är nog argetsgivaren som avgör. Jag arbetar kommunalt och jag har hört tvärtemot vad Mia ovan har hört. Ska man prova på annat arbete så ska det vara helt utanför ens arbetsområde. Arbetar man med dementa får det alltså inte vara med dementa eller liknande ställen. Är det något helt annat som tex stå i affär eller arbeta på restaurang så går det bra.
Skrivet av    71:an Nika

Ja, arbetgivaren avgör

Du har rätt i att det inte finns någon lag som reglerar att man har rätt till tjänstledigt för att prova annat arbete. Det är helt upp till arbetsgivaren. Vissa har som policy att möjliggöra tjänstledighet för annat arbete, (kommuner har ofta det) men det är alltså ingen rättighet.
Skrivet av    Arbetsgivaren

Nope

det är ett vanligt missförstånd! Man har inte rätt till tjänstledighet för att prova annat jobb, vad det jobbet än är! MEN om det är en person man gärna vill ha kvar beviljar man ju oftast det!
Skrivet av    Åsa

Som medlem i ST

har man i alla fall rätt att få tjänstledigt från sitt arbete för att pröva en annan tjänst, förutsatt att det är inom annan statlig verksamhet samt att den andra tjänsten är tidsbegränsad.
Skrivet av    Cattie

Artiklar från Familjeliv