Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Andra barnet efter 3 år: jobbat 75%...????

Skrivet av hk2003
Hur har ni gjort som jobbat deltid tills andra barnet kommit om det gått över "2,5 års-gränsen"? Jag är medveten om att min fp endast kommer bli 80% av min 75% tjänst, vilket inte blir mycket... Helst vill jag fortsätta med 75% eftersom jag samtidigt värderar fritiden med min son. Och jag är precis på gränsen att kunna gå upp på heltid för att hinna jobba 6 månader innan andra barnets födelse. För jag antar att det är på dagen 6 månader som gäller, eller kan man plocka fp sista veckorna..?
(Jag har inte haft många fp dagar kvar nog för att kunna fylla upp till heltid.)
Är det dumt att inte gå upp på heltid; kommer man missa något mer, som man inte tänkt på....???
Svar på tråden: Andra barnet efter 3 år: jobbat 75%...????

på dagen som gäller

Du måste ha minst sex månader - fattas det en vecka så gäller det inte. Fp går inte att ta ut. Jag känner nämligen en som gjorde det misstaget :-)
Skrivet av    Lejonet

Din avsikt att jobba är det

som ska gälla är vad jag har lärt mig. Dvs om du hinner o avser att jobba heltid 6 mån innan barnet kommer. blir du sedan sjukskriven tex så får du ändå full sgi eftersom din avsikt var att jobba heltid. Ta ut fp däremot går inte. semester mm räknas som arbetad tid och behöver du sluta jobba innan bf- o inte blir sjukskriven så måste du ta komp, sem- inte fp
Skrivet av    Li med amanda+3 till

Artiklar från Familjeliv