Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nä nu ger jag upp

Skrivet av Nybörjaren och slutaren
Mooncup var inte alls så bra som många här har skrivit "Det bästa som hänt" osv.
Det gör ont så in i vassen att få ut den, man måste hålla på och gräva med båda händerna långt in i gången, man blir alldeles blodig om händerna och det stänker på kläderna. Har man långt till handfatet från toan blir det blod på trosorna medan man står och sköljer av den. Nä, jag tänker inte stå och gräva ända upp i armbågarna tre-fyra gånger om dagen när jag har mens. Vilket slöseri med pengar.
Svar på tråden: Nä nu ger jag upp

Nämen!

Så ska det INTE vara! MoonCup ska sitta så att du når den med fingrarna på en gång! Alltså långt ner i slidan och inte alls lika långt upp som en tampong! Du ska bara behöva nypa tag i piggen och sen krysta och dra lite (ev. klämma ihop den lite så att vacumet släpper) Hur långt in sitter koppen när du ska ta ut den? Sitter den på samma ställe som du \"lämnade\" den?
Skrivet av    Venus

Intressant att höra

Jag funderar på att beställa och jag har nästan bara hört/läst positiva saker om menskoppen. Mer kritik är jag intresserad av. MEn det är klart när man måste gå från toan till handfatet är det klart att det droppar. Hur löser alla andra det? Intresserad av svar och som sagt kritik.
Skrivet av    mia-pia

Nä...

min kopp droppar inte på väg till handfatet! Först tar jag ut den och tömmer den i toaletten. Sen tar jag och sköljer av den i handfatet, men den är ju bara blodig på insidan då! Inget som kan droppa på golvet med andra ord!
Skrivet av    Venus

Har handfatet bredvid toan...

... och behöver inte promenera mellan, vilket gör livet så enkelt så :)
Skrivet av    Eva

Gräva..?

Menar du att din åker upp efter isättning så pass att du måste gräva efter den..? Min sitter alltid så att jag känner pliggen strax innanför slidöppningen och med två fingrar kan jag lätt få ut den. Den ska ju som sagt inte in som en tampong, för då förstår jag om det blir ett himla grävande, då det inte finns någon snodd att dra ut den med...
Skrivet av    Eva-Ley

Oj, tappade nästan hela signaturen!

Så tossigt det kan bli ibland :)
Skrivet av    Eva-Ley

Jag tror att hon menade...

...att det droppar från underlivet och inte från koppen medan man står och sköljer?
Skrivet av    Pia

Ja, det menade jag imt

d
Skrivet av    mia-pia

Det låter ju smidigt

Men droppar det inte frn underlivet?
Skrivet av    mia-pia

Då får man väl bygga om då *s*

tack för svar
Skrivet av    mia-pia

tack för svar förresten imt

s
Skrivet av    mia-pia

Aha! Ja, såklart! :)

Jag kan ju sitta på toaletten och skölja den i handfatet så det är nget problem här hemma! :)
Skrivet av    Venus

Jag får lov att bygga om badrummet alltså *s*

Det blir en dyr investering.
Skrivet av    mia-pia

Ja...

det åter kanske lite väl häftigt! :) Men kan du inte torka av underlivet innan du ska skölja koppen då? Hinner du inte utan att det droppar då?
Skrivet av    Venus

Kanske, jag vet inte.

Annars kom jag på att jag kan skölja av den i duschen kanske. Ja, jag får klura lite på en lösning. Hur gör du om du är borta, och badrummet inte är \"menskoppsanpassat\"?
Skrivet av    mia-pia

Ja,

duschen är ju superbra! Oftast så finns det ju handfat på toaletten, men gör det inte det kan jag använda vatnet i min vattenflaska (som jag i pricip alltid bär med mig) eller så sköljer jag inte utan gör det så fort möjlighet finns.
Skrivet av    Venus

Håller delvis med!

Det jag upptäckte efter två prov-månader var att man faktiskt måste ha normalstyrka i fingrar och händer annars funkar det bara inte. (måste klara att sticka ett finger o släppa vakumet, samtidigt som man tar tag i menskoppen och drar ut den, och det går inte utan viss kraft) Jag hade som tur var returrätt på min, så jag kunde skicka tillbaka.
Skrivet av    Maa

Men smärtan då?

Ont gör det först när den är precis vid mynningen. Det spelar alltså ingen roll om jag råkat sätta den för långt in, när det gäller smärtan. Mooncup har en väldigt tjock kant längst upp, och den (i kombination med vacumet) trycker till på framväggen precis i slidöppningen strax innan den liksom kommer ut. Är det bara jag som har något ömt precis där i framväggen? Jag kanske har något sår där då, isåfall...:/ Inte sjutton vet jag vad det är som är så ömt där.
Skrivet av    Nybörjaren och slutaren

Knepigt...

jag tycker inte att dte känns alls! Jag tar tag i koppen och sen \"lirkar\" jag ut den. Liksom inte bara drar rakt ut utan vinklar den lite fram och tillbaka. Låter inte som om du ska ha så ont! Får man fråga hur det funkar att ha samlag?
Skrivet av    Venus

För mig med. :-(

Jag är superledsen för jag ville också uppleva det bästa, men jag har dels svårt med isättningen (den vill ite fälla ut sig) och sedan när jag tar ut gör det ont i slidmynningen. AJ! Mina slemhinnor blir lättirriterade vid mens och en enorm jättekopp (som det känns) spänner ju ut en del. :-( Jag ska fortsätta att försöka lite till, men sedan kontaktar jag företaget (jag har en Diva) och frågar vad som är fel coh hur jag ska lyckas bättre. Följer redan samtliga råd på hemsidan, så jag vet inte... Hoppas vi får tips!
Skrivet av    En till nybörjare, som inte vill sluta

En till kritiker

Jag hade verkligen hoppats att det skulle funka med menskopp för mig, men efter att ha testat länge och väl under flera menstruationer har jag lagt ner användandet. Dels åker den upp i slidan av sig själv när jag satt den korrekt på plats, och sätter sig runt livmodertappen med ett starkt vacuumtryck och gör ont. Dels suger den i detta läge ut så mycket blod att det blir översvämning hela tiden. Försöker jag sätta den riktigt långt ner för att den inte av sig själv ska sugas hela vägen upp, sticker den ut genom mynningen och irriterar i slidöppningen. Jag fick för några veckor sen rådet här på sidan att träna upp underlivsmuskulaturen, och jag jobbar på det. Har inte kollat på sistone om det blivit bättre med koppen (undrar om jag inte slängde den i frustration, dumt) men om det har blivit bättre återkommer jag med rapport.
Skrivet av    RF

så blev det för mig med, outhärdligt ont,

men jag är rätt säker på att det berodde på att jag helt enkelt inte klarade att hålla koppen ihoptryckt medan jag tog ut den (som jag förstår det så är det förutsättningen, men det framgick inte i informationen jag fick iaf).
Skrivet av    Maa

Det...

kan vara så att du har fel storlek eller väldigt trötta muskler om koppen flytter sig. Att du tränar dem är jättebra och förhoppningsvis kommer koppen att fungera bättre! *håller en tumme*
Skrivet av    Venus

Har du...

provat att snurra koppen lite då du just satt in den? Det tycker jag brukar hjälpa när koppen inte vill vika ut sig.
Skrivet av    Venus

Jag...

brukar aldrig knipa ihop koppen då jag tar ut den. Däremot \"vickar\" jag ut den. Skulle inte kunna klämma ihop den utan att det rann över med blod! :)
Skrivet av    Venus

Nä, fast klämmer man inte ihop den

så finns det ju inget sätt att vicka ut den, utan att hela största omkretsen på koppen måste ut genom hålet. Och då gör det alltså outhärdligt ont. Så jag skickade tillbaka min.
Skrivet av    Maa

Ja

Nog för att det knappt går, men det gör jag varje gång. Men som sagt det är svårt och nästan omöjligt att snurra. Det tar minst fem försök varje gång. Då blir det lite ömt och irriterat av allt bök. :-( Det gick lite bättre idag (bara 2-3 försök) fast ändå svårt att veckla ut den. Jag har alltså följt exakt ALLA tips som finns på hemsidan, som sagt. Det är tyvärr ändå svårt och ibland omöjligt. Jag ska ringa dem, eftersom jag inte vill ge upp. :)
Skrivet av    Nybörjaren

Artiklar från Familjeliv