Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Krogtäppan, Jordbro?!

Skrivet av cv
Hur är det området? Har tittat på kedjehus där, men sen har vi fått höra att det är så stökigt i Jordbro. Har ni några erfarenheter eller har ni hört nåt om Jordbro?
Svar på tråden: Krogtäppan, Jordbro?!

Har själv bott i Jordbro...

bodde där i många år på blockstensvägen o när vi bodde där så var det faktiskt bra där, på vår gård bodde en jättebra dagmamma osv till dagbarnen och vi hade jättebra sammanhållning på gården, som gårdsstädningar, spelade brännboll tillsammans osv. Vad jag vet idag av de som man umgicks med så har det gått mest utför i efterhand för de som bodde kvar efter att vi andra flyttade. De som bor kvar håller på med droger osv. Men det är som det var med just dessa människor. Det finns ju inget som säger att man måste bli knarkare för att man bor i jordbro. Men så vitt jag har märkt så verkar det ha gått ner sig totalt. Höglundabadet där alla badade om somrarna har visst blivit mattvätt om nätterna nu och folk verkar ha spårat ur lite... Men vad jag hört om radhusområdena så är de bättre än områdena närmast centrum, borta vid kvarnbäck är det ganska mycket naturområde, har ju bäcken där o kvarnbäcksskolan o så villorna som ligger så där är det nog väldigt lugnt, men uppe i högstadiet hamnar alla ju i jordbromalmsskolan så då blandas man ju med de mer stökiga också.. Men av mina minnen i jordbro var det faktiskt rätt bra där. Men vet som sagt inte hur det ser ut idag, bodde där 95-01...
Skrivet av    Karolina m William

....

Fråga förresten gärna om du vill veta mer, det jag gillade var att det fanns mycket lekplatser om man har barn och grönområden, fanns ju mängder med skog bakom höglundavägen o vid kvarnbäck, och så fanns ju rudan där man kunde bada på sommaren, eller så åkte man till årsta o badade i havet... men som med alla förorter finns det ju det som är lite bättre områden och lite sämre, lika som med spånga vs tensta/rinkeby så är ungefär kvarnbäck vs jordbro c på samma vis..
Skrivet av    Karolina m William

Jag är uppvuxen i det radhusområdet..

.... och jag trivdes mycket bra. Nu är det ju ett gäng år sedan jag bodde där, men mina föräldrar har bott kvar och jag har en del barndomsvänner som bor i området och har barn både inom barnomsorgen och i skolan. Jag tycker att det är ett mycket barnvänligt och trevligt område. Bara som kuriosa så kan jag berätta att det finns en montessoriskola där (fast det visste du kanske?) När jag flyttade hemifrån så flyttade jag inom Jordbro och bodde några år nära Höglundabadet. Jag minns att det gick rykten om matttvätt i Höglunda badet redan när jag var liten och det var absolut inte sant då, så jag gissar att det är en skröna som lever kvar.
Skrivet av    fd Jordbrobo

Hur är det i Brandbergen då?

Bra/dåligt?
Skrivet av    S

Tack för era svar!

Frågar igen om jag kommer på nåt mer!
Skrivet av    cv

Bättre tror jag...

Men alltså radhusområdena i jordbro kan jag heller inte kommentera negativt, men brandbergen är nog bättre tror jag... :o)
Skrivet av    Karolina m William

tack + fråga

det är bättre då men är det ett område att rekomnendera för en barnfamlj?
Skrivet av    S

nej

jag hade inte flyttat dit. Missförstå mig inte det finns massor med trevliga människor som bor och trivs där men jag hade inte flyttat dit. Dagis och skolor har inte så bra rykte och det är en del busliv...
Skrivet av    Anonym

Har aldrig bott i Brandbergen...

Däremot i jordbro. Radhusområden i jordbro vet jag har en bra barnomsorg, de har montessoriskolor, dagmammor och mycket grönområden. Jag vet inte hur det ser ut för barn i brandbergen, men skolan där ser visst ut som en flyktingbarack och de har visst dålig ekonomi som jag hört.. Det kan återigenbara vara tomma rykten eftersom jag själv aldrig bott i brb... Inte rätt person att fråga alltså. Har däremot kompisar som bott där, men de var väl i tonåren när de bodde där o bor inte kvar såvitt jag vet..
Skrivet av    Karolina m William

Tack imt

tttt
Skrivet av    S

Artiklar från Familjeliv