Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Två dagisplatser vid växelvis boende & gem. vårdn.

Skrivet av Förtvivlad men ändå beslutsam mamma
Tack för snabbt svar. Barnet är folbokfört, mantalskrivet, på samma adress som mig här i Etuna däremot finns det ju en överenskommelse om växelvis boende (varannan vecka) i vår äktenskapskillnadsansökan men det var under de omständigheter som rådde när vi ansökte om äktenskapsskillnad. Om han flyttar har ju omständigheterna förändrats och då måste det ju vara skäl til att få den överenskommelsen omprövad om den ene vårdnadshavaren vill det.
Svar
jag har samma..
problem, eller vad man nu väljer att kalla det för. Jag bor i Kungsör och det har X-et oxå gjort hela tiden. Vårt barn har dagis här. Men nu har Xet flyttat till Strägnäs och först tog han bara förgivet (utan att ens prata med mig) att det var ok för honom att söka dagis även där. Vi har haft vv sen sonen var 1 år och det har funkat bra, hittills. Vi kom inte överrens, eftersom jag har samma åsikt som dig och gick därför till familjerätten. Nu under hösten bor sonen hos mig och träffar pappa varannan helg, detta är första veckan som vi tillämpar detta så än vet jag inte hur det ter sig. Dagisplats i Strägnäs är sökt till årsskiftet (fast jag inte riktigt vill). Jag har pratat med båda kommunerna och det är inte helt säkert att Kungsör är villiga att betala platsen i Strägnäs, då blir det inget. Min son är snart 4 år och jag är ytterst tveksam till att detta kommer att funka, men har ändå gått med på att göra ett försök. Ett barn så litet som ditt.. nä då hade jag sagt blankt nej. Pappan flyttar, då får han stå sitt kast. Visst kommer barnet (barnen) ha mindre kontakt med pappa, men en tryggare vardag. Jag tänker så här: Om det var jag, nu som vuxen, som hade två hem i olika städer och dessutom två olika arbetsplatser, varannan vecka. Hur hade jag reagerat? Nej jag tror inte att det är någon bra lösning.
Skrivet av    Johansanna m Jakob -02 och Malva -05
Två dagisplatser vid växelvis boende & gem. vårdn.
Jag håller med dig. Anser inte att det är bra för ett litet barn att inte ha ngn fast punkt i tillvaron alls. Ok att man inte kan styra boendet för det fungerar ju inte på det sättet men då ska i alla fall dagis vara detsamma tycker jag. För små barn är det viktigt med en fast punkt i tillvaron. Jag tycker nog också att pappan får lov att tänka sig för både en och två ggr innan han väljer att flytta. Att riva upp sitt barn är inte i barnets bästa intresse anser jag.
Skrivet av    Förtvivlad men ändå beslutsam mamma