Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Har ni..

Skrivet av Flerbarn?
... haft lätt för att bli gravida när åldern börjar närma sig typ runt 37 år och framåt? Vet ju att det blir svårare och svårare ju äldreman blir och att äggproduktionen blir sämre. Har ni tagit hjälp av tex Pergotime?
Svar på tråden: Har ni..

Jättelätt

gick det i vårt fall. Jag skulle precis fylla 40 och en vecka efter vi bestämt oss för att försöka så var jag gravid. =) Hur det skulle gå nu är ju frågan.
Skrivet av    Helen m Gyril

Med dottern

vid 37 års ålder på 2:a försöket. Därefter lite svårt att veta pga oregelbunden mens i slutet av amning, och ändrad medicinering, skulle så här i efterhand säga ca 3 försöket men ca 6 månader. Det slutade tyvärr i MF. Denna gång blev 4:e månaden efter MF.
Skrivet av    Myrlejon

Jag försökte i över två år innan det blev något

och fick min son strax efter att jag fyllt 37 år. Ska väl villigt erkänna att jag under dessa år var bortrest i jobbet 3 dagar/veckan..och så skulle det slumpas sig så att jag hade ägglossning när jag var hemma och så skulle man ju gärna ha lite lust också ;0)
Skrivet av    Lotta

Så individuellt det där..

även om vetenskapen statistiskt kan visa att det ÄR svårare med åldern. Jag hade lätt att bli gravid med alla mina tre barn, vid 33, 35 resp 40 år. Och känner en hel del som haft lätt och varit äldre. Samtidigt som jag också känner yngre som har jättesvårt. Så vill du bli gravid, kör på så får du se hur det är för dig. 37 år är inte gammalt i mina ögon, verkligen inte!
Skrivet av    Katta-64

Precis...

Det är oehört individuellt. Själv har jag inte tagit hjälp av hormoner, men jag har ett par väninnor runt 35, 40 som gjort det med lyckat resultat. Sedan så hänger det ju även på mannen. Även mannens fertilitet minskar med åldern och spermierna blir sämre. En del män kan ju ha svårt att bli pappor redan i unga år precis som en del kvinnor har svårt att bli gravida även om de inte ens fyllt 30...
Skrivet av    evaOregon

Kanske därför

det gick så lätt för oss. =) Sambon är 8 år yngre...
Skrivet av    Helen m Gyril

Ettan och tvåan kom....

...direkt enligt önskan. Sen blev det hopp på 13 år ( skillsmässa och ny man..)Och när vi ville ha barn hände det inget på ett par månader och vi vände oss till en klinik för att få hjälp. Vi trodde att det berodde på min ålder, jag var 38 år då. Men så fort vi fått tid blev jag gravid!!! Och sen blev jag gravid igen ett år efter att dottern fötts, gravid igen efter att nästa dotter fötts, men det blev missfall. Och sen gravid igen två år efter detta.
Skrivet av    MiMi

Min---

.... sambo är 4 år yngre än mig... så än finns det hopp!! :-))
Skrivet av    Flerbarn?

och min

är 7 år yngre...*S*
Skrivet av    Lotta

jaha

med 2:an fick jag vänta 1 år (37) med 3:an 1,5 år (40) och 4:an kom nästan helt oanmäld (42) fast h*n har inte kommit fram, måste erkänna att jag blev förvånad för jag trodde också det var svårt (och det har det ju varit...)
Skrivet av    eva

Nix, det är svårare tyvärr

Jag är 38 nu och har försökt bli gravid i snart ett år. Mina tidigare graviditeter (5 st)har blivit till på mellan 1-6 försök men nu vill det sig inte och jag ser ingen annan förklaring än åldern. Speciellt som jag har bättre koll på menscykeln nu och verkligen prickar in ägglossningerna.
Skrivet av    eliella

Artiklar från Familjeliv