Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

utförsåkning med 7-13 åringar

Skrivet av Katah
Hej,

Vi drömmer om en julvecka på fjällen så att barnen kan åka skidor...
Det ska vara billigt med bekvämligheter, några i allafall.
Nära liften vore toppen men bilavståndet duger också om prisläget är bra.
Hälst inte längt uppe i Sverige...
Åre har vi funderat men även dit känns resan lång...men vi vill ändå ha snö...

förra året bokade vi sista veckan i januari vid södra fjällområdet "valfjällen" , det var på gränsen att dekunde ha ett lift och backe på g då!

Alla tips och ideér välkomnas!
Svar på tråden: utförsåkning med 7-13 åringar

Dalarna

Hej! Om du bor Söderöver är det nog närmare till Romme Alpin ( Borlänge)http://www.rommealpin.se/ eller Bjursås Alpin ( Falun)http://www.bjursas.com/ Sök mer info på nätet. Båda backarna är bra för barn i den åldern. Vi bor i närheten har barn på 4 och 7år och vi brukar altinera mellan dessa backar som har både nybörjarnedfarter och lite svårare nedfarter. Skidhyra, restauranger odyl. finns.
Skrivet av    /Mia

finns det någon snögaranti

där?... förra året kom snön väl vid februari?:/
Skrivet av    Katah

nu ska du få ett jätte...

mysig tips. Det är järvsö. Vi har varit där 3 sport lov. Det ät lagom med folk. Man åker ner och sen är det bara några före i ligten så man åker upp igen. Nu ska vi dit i jul oxå. Gå in på järvsöbacken och kolla. Bra priser oxå. Dom tänder grillar varje lunch oxå så man kan ha korv med sig och grilla. Fråga om du undrar över något.
Skrivet av    marita och prins Teodor

Vet inte säkert

om de har snögaranti??? Eftersom vi bör i området så märker vi ju när det finns tillräckligt med snö och vi hyr ingen stuga. Förra året öppnade Romme tidigt i Januari fastän det kom få besökare eftersom många trodde att det var mer snöbrist än det var men de hade preparerat bra med kanonsnö. Bjusrås hade lite mer problem med snö tillgången och hade bara någon enstaka backe öppen fram till Februari. Jag tror att Romme är något snösäkrare och dom backarna tycker jag själv är mysigast. Tyvärr är ju inte vintrarna längre som när man själv var liten.
Skrivet av    /Mia

Dalarna

och Kläppen. Där har vi varit flertal ggr. Lagom backar för alla smaker och framför allt så behöver man inte upp i Sälen-gettot.
Skrivet av    Gladami

www.bengt-martins.se

Hej! Finns flera bra ställen att åka till, Sälen är betydligt närmare än Åre. Vill man ha bonde nära backen är t.ex. Lindvallen eller Stöten bra alternativ. Kan ni tänka er att åka lite längre är Idre mycket bra, där finns bra boende nära backarna och där är också mycket barnvänligt! Läs mer och boka på www.bengt-martins.se Trevlig semester!!
Skrivet av    Millan

fler

Säfsen,Gillersklack och fjällberget ligger alla i mellansverige åtminstonde Säfsen och fjällberget brukar ha snö så det räcker då dom ligger relativt högt
Skrivet av    frasse-boy

vi kommer att hamna till gettot :)

snublade över ett lyx-villa till vrakpris i Sälen och stannar där kanske 10-11 dagar... snö finns det i alla fall! Tack för alla tips, vi vågade inte satsa på traktena söder om Sälen... funderade på Idre också... förra vintren fanns det knappast snö v.4 då vi var ute ... så vi ville vara säkra nu!
Skrivet av    Katah