Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Blä! Jag har fått en husbilsälskande son! :)

Skrivet av Sol
Idag på väg till dagis pratade vi om julen och vad min äldsta önskar sig. Jag frågade om han önskade sig en baby-docka (han brukar låna hans kompis).

"Nej, men ** (han kallar oss vid namn). Jag vill faktiskt ha en husbil. Jag har ju redan dockor."

Jag försökte få honom att önska sig en bebisdocka och kom med bra argument som att den kan man ge nappflaska och byta blöja på.

"Men **, jag kan låna ** docka."

Varpå jag återigen försökte få honom att önska sig en egen.

"Jaja, **! Jag kan ha en i min husbil och lägga på golvet, eller ta ut mat från kylskåpet och mata den med."

Snyft snyft.... vad har hänt med mitt barn. Han vill ha en husbil. *s* Och lägga sin bebisdocka på golvet?

:) Jaja. Så är det väl ibland. Men en husbil? Är det hans önskan. Att få bo i en husbil? *s*

Har era små barn också konstiga funderingar om diverse märkliga saker som inte existerar som samtalsämne eller finns i er familj? Var kommer allt ifrån?
Svar på tråden: Blä! Jag har fått en husbilsälskande son! :)

*s*

Vad jag undrar är framför allt varför du så enträget försöker få sonen att önska sig en bebisdocka? Har han många dockor men ingen husbil så är ju fallet solklart. Jag skulle också vilja ha en husbil :-)
Skrivet av    sisla

:)

Ja jag vet. Han vill uppenbarligen inte ha ngn bebisdocka. :) Men en husbil. Fattar bara inte vad han fått det här med husbil ifrån? Kanske ngn på dagis vars föräldrar som äger en?
Skrivet av    Sol

Det är ju superkul...

... med husbilar och husvagnar, jag vill också ha! I lite större format:-) Tror de gillar själva \"kojtanken\" och så är det ju rätt kul med bilar man kan stoppa in saker i!
Skrivet av    Helena

Synd att de är så dyra bara!

:) Ja, jag får väl tänka om. Är det bara jag som tycker husbil verkar dumt? Mitt barn har uppenbarligen insett mysfaktorn som jag missat.. *s*
Skrivet av    Sol

Jag gillar att leka hushålle:-)

Det är något mycket tilltalande att ha hemmet med sig, med bara det man behöver... Jag tältar gärna och hyr stugor med, men friheten i en husbil är ju en annan inbillar jag mig. Husvagn går bort efter att ha upplevt isande hemska situationer med snäva kurvor och backande i min barndom - och då är ändå farsan en jäkel på att manövrera.
Skrivet av    Helena

Men varför...

...i all världen försöker du \"få\" honom att önska sig en docka, speciellt som han redan har dockor? Det förstår jag inte riktigt. Det är väl inget fel eller konstigt i att tycka at husbilar är häftiga och spännande? Själv ville jag enormt gärna ha en egen husvagn när jag var liten :-) Jag brukade fantisera om att jag skulle bo där alldeles själv, i ett hörn av vår trädgård skulle husvagnen stå och där skulle jag inreda som jag ville och ingen skulle få störa mig. Jag kan tänka mig att husbilen stimulerar ett barns äventyrslängtan, jag kan själv tycka det vore rätt coolt att ha en husbil med allt man behöver och dra iväg på äventyr, åka vart man vill och stanna var man känner för...
Skrivet av    Kattis

Tja, mest för att

han lekt mycket med sin kompis bebisdocka. Och när han först förde husvagn på tal trodde jag han menade en liten leksaksbil. Och tilläggas skall att jag också förvånades över att han önskade sig något som vi inte ens nämt hemma. :) Men som sagt efter lite betänketid så har jag kanske ändrat uppfattning. Ja, varför försöker man önska något åt sina barn som de uppenbarligen inte är intresserade av? Det är ju egentligen en ganska allvarlig fråga som också kanske bör lyftas upp. Dagligen sätter sig vuxna över barns önskan, tänk bara matval, ett barn önskar sig något som det vanligtvis inte önskar att äta (och kanske till och med uttryckt att det inte alls tycker om) men föräldrarna styr över huvudet genom att önska åt barnet. Går säkerligen att föra över i massor av olika ting, klädval, musikval, fritidsintresse.
Skrivet av    Sol

men inte riktigt så va?

Visst bestämmer föräldrarna många saker i vardagen som barnen inte har inflytande över, men inte står man vid spisen och säger till barnet \"visst önskar du dig rotmos och fläskkorv idag!\" bara för att det är det man råkar laga för dagen. När barnet säger \"Jag vill ha pannkakor\" svarar inte jag \"Men vill du inte ha rotmos istället, titta här vad gott det ser ut, du brukar ju tycka mycket bättre om rotmos än om pannkakor raring\" -utan jag svarar typ \"jaha. ja du gillar pannkakor, det vet jag, men idag blir det rotmos.\" Jag måste erkänna att jag också var lite konfunderad över varför du så envetet försökte få din son att önska sig en bebsidocka. Kom att tänka på sketchen med Sven Melander som försöker få ett dagisbarn att önska sig fred på jorden mest av allt, medans barnet bara står och rabblar olika leksaker från julklappsönskelistan :-)
Skrivet av    sisla

Tja

tycker mig ofta se att föräldrarar i allmänhet bestämmer vad barn ska tycka och tänka. :( Nej, jag vet det blev ju så himla fånigt med min omedvetna övertalningsattack, efteråt blev det lite roligt.*skäms lite*
Skrivet av    Sol

Artiklar från Familjeliv