Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag frågar också ang. party UTAN övernattning

Skrivet av Mamman
Min son som är 9 år vill ha ett liten fest "kannibalparty" har han hittat på namn åt. Han vill ha på kvällen med facklor, marshaller, samt lite läskigt nere i vår källargång. Han massor av planer, har ritat upp scenarion, hur det ska vara.

Nu undrar jag lite vad vågar man bjuda ett gäng 9-åringar på, törs man ha vandring i mörk källargång med självlysande grejer på väggarna? Eller är det för otäckt för dem. Jag ska givetvis själv vara med.

Min son är inte alls rädd för mörker, går gärna in i mörkerrummet på TOM TITS. Men andra är kanske inte likadana. Han vill bjuda hela klassen.

Svar på tråden: Jag frågar också ang. party UTAN övernattning

Jag svarar samma

gillar inte när grupptrycket gör att man måste våga. Samtidigt vet jag ju att vissa älskar sånt, så det är svårt.
Skrivet av    PZ

kan man ordna alternativ?

Kanske filmstund samtidigt för dem som inte vill gå kannibalvandringen? Lämna öppet för barnen att välja själva, förhoppningsvis är det fler än 1 enda som isf väljer att se på film i stället. Och var noga med att försöka snappa upp om något barn verkar tveksamt, men får kommentarer som är ämnade att övertala.. Då får man hjälpa till att styra bort fokus från att \"alla måste vara med\". Tycker f ö man ska agera så när det gäller organiserade lekar också. Vissa barn tycker det är fruktansvärt att stå i centrum, andra känner sig dumma när de jämförs med andra i exempelvis stafetter o likn. Ge barnen självklar möjlighet att välja bort de aktiviteter som de inte vill vara med på. Det kan du ju prata med sonen om när ni planerar också - typ, \"Okej, hur ska vi göra med de barn som inte vill vara med på kannibalvandringen tycker du?\" Han kanske har jättebra förslag där?
Skrivet av    sisla

Nej

Man får inte skrämma barn. Jag vet många som blivit mörkrädda och så efter spökvandringar. Det vore tråkigt om någon inte skulle våga gå ner i en källare efter er fest. Om man tar med barnen ut på vandringar där det är mörkt eller kusligt så måste man göra det till någonting positivt så att man istället lär barnen att det INTE finns farliga saker på dessa ställen. Man kan gå ut på natten och titta på stjärnor. Gå en promenad i mörkret tillsammans och leta fina skatter och sedan samlas och grilla korv och sjunga glada sånger. Sådant gör att barnen kan övervinna rödsla för mörken. Jag var ganska lik din son när jag var liten men jag lyckades skrämma mina kompisar med mina historier fast vi var ute i solskenet och gungade.
Skrivet av    milla

Artiklar från Familjeliv