Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nån mer som blivit kallad till pskykolog av syn-

Skrivet av Andrea
vårdsteam?

Vi fick igår en kallelse till samtal från Synteamet på Handikapp- och habiliteringsvården. Vi ska tydligen träffa en psykolog och en annan terapeut. Blev jätteförvånad.

Min son har okulär albinism och enligt läkaren ett lindrigt synfel. Vi ska prova med glasögon men det är inte säkert att glasögon hjälper eftersom det är albinismen i ögonen som är boven.

Läkaren säger att han har en lindrig form av okulär albinism och svagt synfel som inte ska behövas korrigeras och att synen kommer att bli bättre. Varför blir vi då kallade till psykolog? Är nyfiken på om de alltid gör så. Har ni fått träffa personal från habilitering och Synteam?
Svar på tråden: Nån mer som blivit kallad till pskykolog av syn-

Vi ska träffa kurator

Våran ögonläkare skickade remiss till syncentralen,vi har fått höra att man gör så när misstanke om att barnet kan bli synskadat föreligger.Men det behöver ju inte vara så i erat fall,kanske är olika i olika landsting.Vi har från syncentralen blivit erbjuden att träffa en kurator.Våran synpedagog på syncentralen har sagt att synen utvecklas ända fram till barnet är 8 år,så även om våran son är inskriven där nu kanske hans syn kan bli så bra så att vi inte behöver gå där sen.
Skrivet av    tiffen

Tack för ditt svar

vi får se vad de säger på mötet i nästa vecka.
Skrivet av    Andrea

javisst..

Vi har haft jättemycket hjälp av synteamet ända sedan vår dotter var liten och sedan med sonen. Det som de vill försäkra sig om är att ni som föräldrar mår bra i situationen och ev. lotsa er vidare. Alltså inget att vara oroliga över.
Skrivet av    gijo

Tack för ditt svar

då verkar det som om det är den naturliga gången.
Skrivet av    Andrea