Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Läckande blöjor!

Skrivet av Egalia
Min 20 månaders son har börjat kissa jättemycket på nätterna och vaknar varje natt i en kisspöl som läckt ut framtill/upptill på blöjan. Vi använder mest Libero "vanlig" blöja och har bytt till större storlek (jag tänkte det var därför) men det hjälper inte (har testat Pampers också)
Några tips?
Svar på tråden: Läckande blöjor!

Hmmm

Jag har inte erfarenhet av fler blöjor än Libero, men vår son har också börjat kissa väldigt mycket på nätterna (eller så handlar det om att han har börjat sova på mage, kanske?). Nåväl, läcker gör det alltsom oftast här också i vilket fall som helst. Jag har väl bara två tips att komma med - prova att byta till en ny blöja innan ni går och lägger er, om det funkar att göra detta när han ligger kvar i sängen och sover, t ex. - se till att blöjan är riktigt hög fram. Sätt tejpbitarna så att det sticker upp mycket blöja över dem, så att säga. Då finns det mycket som kan suga upp kisset fram, och åtminstone för min son så är det där det läcker.
Skrivet av    Majsan

Samma sits

men jag gör så att när vi går och lägger oss ( runt 23-24) så byter jag blöjan på honom. Jag har testat alla slags blöjor som finns i närheten av där vi bor och det är samma med alla.
Skrivet av    sara med 4:e på väg

Hel pyjamas!

Antagligen ligger han o pillar med snoppen när han ska somna, och så hamnar den uppåt, så att han kissar förbi blöjan. Dragkedja eller tryckknapp hela vägen upp, så slapp vi läckage.
Skrivet av    Maa

Kanske...

testa en UP&Goo istället! De sitter ju mycket bättre och följer barnet på ett helt annat sätt!
Skrivet av    Venus

byter också på kvällen

Vi byter också blöjor på kvällen när vi lägger oss. Nu har vi gjort så sen barnen var mycket små så de är så vana vid blöjbytena att de sover sig igenom dem. Vi byter i sängen, annars hade de nog vaknat ;). Sonen har fått plastad frotté under sitt lakan eftersom han läckt igenom nån gång trots kvällsbytena. Det har funkat superbra, då slipper man åtminstone en nerkissad madrass som måste skuras.
Skrivet av    lisalei

Byt blöja!

Ibland kan det vara bra att byta blöja. Olika blöjsorter passar olika bra beroende på barnets ålder och kön. Ja , faktiskt är det så. För lillen var Libero bra tills han var 1,5 ung. Sedan var det pampers som fungerade bäst. Men, givetvis händer olyckor ändå ibland. Testa att byta blöjsort. Tips! Om du inte vill köpa nytt märke så kontakta blöjfabrikanten o fråga efter prover. Säg att du inte vet vilken storlek du ska välja vid köp och att du gärna vill byta men inte är beredd på att köpa ett helt paket utan att veta om de passar. De skickar prover, jag lovar! Så gjorde jag iaf.
Skrivet av    Mamma till 22 kg tung

Smart med proverna!

Det skall jag testa!
Skrivet av    Egalia

Skall testa...

...det där med tejpen. Jag har provat att dra blöjan lite mer uppåt, men inte riktigt så som du beskriver!
Skrivet av    Egalia

Funkar inte...

...dels vaknar han och har svårt att komma till ro igen om man byter - och dels är det mer framåt småtimmarna som han verkar kissa - mellan 2-5 kanske...
Skrivet av    Egalia

Nix - har tänkt på det.

Har lagt snoppen ordentligt nedåt och \"kapslat in\" hela gossen i inbrottssäkra pyamasar - det är inte där skon klämmer (även om det är en bra teori)
Skrivet av    Egalia

Ja - fast...

...det känns märkligt att använda en blöja som är direkt utformad för \"uppe-verksamhet\" som direkt sovblöja - men iofs har du rätt med passformen... Skall be om prover som någon annan föreslog :-D
Skrivet av    Egalia

testa Up&Go!!!

Vi har Libero up&go 10-14kg till vår 18-månaders kille, de läcker aldrig trots att han kissar supermycket på natten. Jag fick rabatt på Pampers-blöjor så jag köpte dem, men kan inte ha dem på natten då de läcker! Olika blöjor passar olika kroppar tror jag. Men jag skulle nog testa lite olika om jag var som dig, förhoppningsvis hittar du några som passar.
Skrivet av    Jempa

Gör det!

Vi använder UP&GO dygnet runt just eftersom komforten och passformen är SÅ MYCKET bättre!
Skrivet av    Venus

samma här

vi kör bara up&go blöjor dygnet runt & just nattetid e dom dom bästa.....
Skrivet av    NillaN m. M99 å L03

vad dricker han på kvällen?

Vad och framförallt när dricker han det sista på kvällen? Om det är så att han dricker välling så kan ni kanske testa att ge vällingen tidigare på kvällen/sen eftermiddag så att han hinner kissa ut det till natten. Ser här att flera har tipsat om Up&Go. Jag har precis motsatt erfarenhet av den blöjan. Jag har en lång och stor kille som bara har blöja på natten. Vi testade up&go ett tag eftersom vi hade ett gäng över, men de tokläckte hela tiden. Så nu kör vi vanliga Libero igen och det funkar fint.
Skrivet av    lisalei

Läste ni inte råd och rön?

Det finns andra blöjor än pampers och libero :) Lidl:s och Willys uniqe fick bäst i test.
Skrivet av    Moa med Ella

huggies

hittade de av en slump efter två års envist pampersanvändande (testade många sorter men pampers läckte minst) huggies up&go variant är toppen för mina killar och läckande nattblöjor ett minne blott - sen beror det ju så väldigt mycket på hur han är byggd, en blöja som är bra för ett bran läcker som ett såll på nästa unge. ytteligare två fördelar enligt mig är att man slipper kemikaliestanken som både pampers ochlibero lider av och att priset är mycket lägre (storebror som bara har nattblöja nu älskar dessutoma att det är nallephu bilder på)
Skrivet av    lottad

bytte märke på blöjorna...

Vi använder oxå libero på dagarna men hade samma problem som dig på nätterna men nu har vi bytt till coop:s blöjor på natten. funkar kanon! och billigare dessutom... *ler* hoppas det funkar för dig oxå...
Skrivet av    milla

Byt blöjsort

Alla andra blöjor läcker för våra barn förutom Lidl blöjorna.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel

Prova byta till delad pyjamas?

Min son (snart 2 år) började kissa ner sig på natten för något halvår sedan. Först bytte vi blöjor och det blev klar förbättning med \'Up & Go\'-blöjorna men ändå var han blöt lite då och då. Det som förändrade för oss var när vi insåg att han börjat sova mycket på mage och på morgonkvisten drar han liksom upp benen under sig. Detta gjorde att han drar in magen och blöjan glappar. Nu sover han alltid i delad pyjamas och eftersom pyjamasbyxornas resårband håller in blöjan har han varit torr varje natt. Kan ju vara värt ett försök iallafall... ;-)
Skrivet av    Linda