Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

3 barn o arbetslös..

Skrivet av Hemlisen
Hej undrar om det finns någon här som inte har jobb o fler barn.. Jag väntar nu mitt tredje ( de två jag har är under två år så det är tätt)Undrar nu hur man ska klara sig sedan efter .. sambon har ju fast jobb men inte jag men kände liksom att vi vill ha tre barn o lika bra att "köra på" direkt o studera sedan för den utbildning jag ska ha tar fem år o så länge vill jag inte vänta.. Tror ni man klarar av att plugga med tre små barn? Någon som gör det? Det gäller först ett o ett halvt år komvux o tre o ett halvt på högskola..
Svar på tråden: 3 barn o arbetslös..

Hej

Jag, student och min man är f.n arbetslösa och börjar studera till våren, vi har studerat båda två tidigare och visst blir det tufft vissa månader men med god planering fungerar det ju, man kan ju inte leva i lyx men....vi väntar vår fjärde.
Skrivet av    Ela

Visst klarar du det

Andra har gjort det... *Pekar på mig själv med hela handen* Jag har pluggat 2½ år på komvux för att fixa ett nytt gymnasiebetyg men nu har jag till slut (det var ½ år kvar) kommit på att det är usk:a jag vill vara iaf (hoppade av 3 veckor innan examen 1992) så nu ska jag plugga ett år till det istället.... Jag har haft olika antal barn då jag pluggat (allt mellan 2-3 stycken) och jag har varit gravid vid ett tillfälle (väntade trean) och nu väntar jag femman och skall alltså plugga samtidigt (skall plugga fram tills dess att jag föder.. ) Så nog går det... Planering och att man tar det lugnt periodvis (skiter i allt vad socialt liv heter enheld då å då) är mitt tips....
Skrivet av    -Jessis-

Jag gör det

och är ensamstående med tre små. Är det rätt utbildning för dig så fixar du det!!!Lycka till!
Skrivet av    Hanna

vad läser du *imt*

.
Skrivet av    M

Samma sits

hej Hemlisen Jag väntar mitt tredje barn och är arbetslös. Jag studerade efter ettan och har jobbat lite efter det, men har inget att återgå till och det ser tufft ut inom mitt område. Jag räknar med att studera och skola om mig efter föräldrarledigheten med trean, men jag vet inte till vad.
Skrivet av    Oxen

Hejsan!

Äe 5barnsmamma och har varit arbetslös i många år! Studerar nu och lever på rekryteringsbidraget! Rent praktiskt går det mesta att lösa. Jag trodde inte det skulle funka, men det gör faktiskt!
Skrivet av    Soliga Li

Det fixar du

Själv pluggar jag heltid på komvux. Jag har fyra barn under 5 år och min man jobbar heltid. Visst kan det va kämpigt ibland men vill man bara så fixar man det.
Skrivet av    Flingan med fyra

Absolut

Jag hr 5, fast den äldsta kanske inte räknas, han är 15 och helt självgående. De små är 8, 6, 4 och 1 år. Under fl med minstingen läste jag halvtid på Komvux. Nu går hon på dagis och jag pluggar heltid på högskola + jobbar 2-4 timmar om dan. Det går jättebra!
Skrivet av    MsK

Väntar fjärde och...

är arbetslös. Jag har dessutom sagt upp mig från en fast anställning på heltid. Det låter ju kanske inte så smart men saken är den att vi flyttade och bytte ort och att pendla 15 mil enkel resa fungerar inte för mig. Maken kunde få jobb omgående inom pendlingsradeie från nya orten. Så jag har ägnat mig åt att föda barn. ;-) Men verkligheten kommer ju ikapp så småningom och när nästa lilla är redo för dagis så måste jag hitta på något. Vet däremot inte vad än men visst kan man plugga trots att man h r tre små barn. Det är ju många som gör det, själv är jag inte alls främmande för att sätta mig i skolbänken igen om jag bara kunde komma underfund med vad jag skulle läsa. :-)
Skrivet av    Asereht

jag gör det också

Började när jag väntade första och har fortsatt. Har nu 6 barn. Det är för mej änklare att plugga än att arbeta. Mina tider är mer på familjens vilkor än mitt arbetes tider är. Jag har även arbetat och pluggat emmellan ungarna och under föräldrarledigheterna bara pluggat. Jag är numera doktorand men började med grund utbildningen.
Skrivet av    m

Varför inte prova..

Jag började min utbildning och fick en liten opanerad sladd.Födde på sommarlovet. Min man har gått ner i tid och vi pusslar så gott det går. Så länge det funkar rent praktiskt och ingen mår dåligt kör vi på. Det går ju alltid att ta ett studieuppehåll. Jag jobbar även en deltid har ett toppen jobb där jag kan jobba på när schemat ger utrymme. Det betyder att jag inte är beroende utav studielån. Mina andra barn är 6,8,11 år.
Skrivet av    Fullt upp