Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Normalt att hota att ta livet av sig?

Skrivet av Laijka
Min 5-årige son använder hot om att ta livet av sig som slagträ när han blir besviken/arg/ledsen. Om jag är arg eller irriterad på honom så kan han alltså kontra med att "- jaha, men då skjuter jag mig då", eller "- vill du att jag ska dö eller?". Det har också varit på tapeten att han tänker svälta ihjäl etc.

Är detta ett vanligt beteende? Har era barn hållit på så? Jag inser att han är lite melodramatisk, han kan hävda att han ska gå/flytta hemifrån och aldrig mer komma tillbaka och då får jag minsann se etc.

Men jag har aldrig hört om några andra barn som hotar med att ta livet av sig, så jag börjar fundera på om det finns något bakom hans hot. Att han kanske inte mår bra eller så.

Jag brukar inte göra så stor affär av hans hot, jag inbillar mig att det skulle uppmuntra honom att fortsätta. Utan bara säga att det inte är okej att säga sådana saker. Men jag kanske borde sätta mig och prata med honom istället. Som sagt så är jag rädd för att uppmuntra ett destruktivt beteende om jag uppmärksammar det för mycket.

Hur skulle ni göra?
Svar på tråden: Normalt att hota att ta livet av sig?

Titta under trotsåldrar tråden 5-åring...

tråden 5-åring ljuvlig och hemsk...
Skrivet av    milla

Normalt vet jag inte...men

vår son gör så med ibland...och jag har hört ungefär 10 föräldrar till berätta att deras killar (konstigt)säger så till sina mammor inte pappor....
Skrivet av    Annette m Malte & Greta

Ja, precis så är det ju..;) Tack för tipset! IMT

Skrivet av    Laijka

Skönt att man inte är ensam! Tack för svar !IMT

Skrivet av    Laijka

Vill bara

säga att ditt barn inte är ensamt. Även om min inte gör så nu. Han är idag 10 år & när han var 6-7 så sade han att han kunde lika gärna dö för ingen älskade honom. Gick ut på balkongen & skulle hoppa & lite sånt. Tror det är åldern! Men visa mycket kärlek, & har han syskon så gör saker ensam med barnet!!
Skrivet av    Petra

Jag började tro att min son kanske

var deprimerad... Tack för svar. Det verkar som att det är ett ganska vanligt fenomen trots allt. Om jag förhoppningsvis får ett barn till någon gång så kanske man är mer luttrad och vet vad som väntar..;)
Skrivet av    Laijka

Artiklar från Familjeliv