Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ta med kompisar hem ?

Skrivet av En mamma
Hur gör ni som har barn på fritids när era barn spontant vill ha med kompisar hem när ni är
och hämtar ?

Jag tycker det är stressande att behöva ta det beslutet där och då, samtidigt så kan jag inte planera i förväg eftersom jag är sjukskriven och inte vet hur jag kommer orka under morgondagen.

Min dotter som är 9 år vill gärna leka med kompisar helst varje dag. Tyvärr så bor vi en bit från skolan och klasskompisarna, så hon kan inte bara gå utanför dörren för att träffa kompisar som hennes klasskamrater kan.

Hur gör ni ?
Svar på tråden: Ta med kompisar hem ?

Vill mina barn

leka ås får de göra det såvida vi inte ska bort eller något annat som gör att det inte går att ha med kompisar. Bara ett barn går på fritids och vill han leka när jag hämtar så får han göra det.
Skrivet av    71:an Nika

Det bästa är ju......

...att de bestämmer på dagen/kvällen innan eller senast på morgonen tycker jag. Ibland blir de spontan lek och då försöker vi lösa det om det går. Vi bor också en bit från de flästa kamrater så det måste skjutsas. Jag är även hemma med kronisk sjukdom så jag vet inte heller hur jag mår från dag till dag. Tyvärr styr det en del ibland. Om jag har en dålig dag när de ska leka här brukar jag säga att de får vara ute och leka mäst. Vi har även bestämt att det inte är lekdag varje dag. Onsdagar är en sån dag då hon spelar fiol efter skolan och åker en senare buss hem. Min tjej är också 9 år kan jag tillägga. :o)
Skrivet av    waWa

Tack för era svar !

Det är svårt att neka barnen att ta hem kompisar när jag är hemma, ännu svårare att neka dem att komma hem direkt när skolan slutar då jag inte orkar, då behöver de vara kvar på fritids ett tag. Mitt dåliga samvete gör sig ständigt påmint, tyvärr. Att vara i skolan mellan 8.15 - 15.30/16.00 är det för länge tycker ni ?
Skrivet av    En mamma

Vardag för de flesta skulle jag säga

De flesta som jobbar (åtminstone heltid) har nog svårt att hinna hämta innan 16.00, snarare blir det nog senare. Att du är sjukskriven tycker jag inte har ngt med den saken att göra. Din andra fråga kan jag inte svara på. Min son är 6 år, och det skulle inte kunna förekomma att jag bara tog med mig ett annat barn hem från skolan. Det måste vara planerat och tillsagt av det andra barnets föräldrar, att h*n fick följa med oss hem.
Skrivet av    Mia A

Bra tider

Vi jobbar heltid och min 8-åring är i skolan från 8-17 ungefär. Ibland kan jag sluta tidigare och det är skönt! Tycker det låter som att ditt barn har ganska bra tider. Så skulle jag vilja att min grabb har det alla dagar. Kompis efter skolan får han ta med, spontant eller ej, om vi inte har alldeles för mycket inplanerat. Tycker du ska bestämma dig innan du hämtar, när du är på väg till fritis, så att du redan vet hur du vill ha det den dan. Förstår om hon vill leka med någon varje dag, men ett par dagar i veckan borde räcka om du tycker att det känns jobbigt med mer. Det är skönt om man kan ha lugna eftermiddagar också när man hittar på saker tillsammans med barnen, eller dagar när man storhandlar, tvättar och städar... Vi kör med ordet balans i alla sammanhang här hemma. Lagom av allt, då mår man som bäst (Det där lät verkligen lagom svenskt :o) Kram
Skrivet av    Miss Lyckad

Är mamma ledig nu, men

när jag jobbar tar jag inte med någon annan hem om jag inte pratat med föräldrarna först. Nån gång har det hänt att vi ringt från fritis, men det är undantag.
Skrivet av    Åsa

Tack för era kloka svar ! IMT

j
Skrivet av    En mamma