Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

2 års trots och nannyakut tips...

Skrivet av Anna
Hej,

Har en drygt 2 årig dotter som ibland får utbrott och antagligen blir rädd själv av dom känslor som dyker upp. Utbrotten kommer ej så ofta så det är helt ok, men när dom kommer så är det ordentligt. Det klassiska, slänga sig på golvet o gallskrika i affären osv.

Måste bara berätta att idag fick hon det värsta utbrottet hittils här hemma. Hon blev så arg att hon slog mig och sig själv (har aldrig hänt ännu!) och slog vilt omkring sig. Jag gjorde då som jag sett på tv (första ggn i mitt liv jag följer tvserie råd! :-)) och höll fast henne tills hon lugnat ner sig. Tog jättelång tid!!! Höll på att ge upp för det kändes ganska hemskt att hålla henne mot hennes vilja. Samtidigt ville avsluta det jag påbörjat och att sluta mitt i skulle nog skrämma henne mer. Jag höll och höll i vad som kändes som en evighet medans hon skrek, sparkade och nästan kräktes. Vill inte tänka på vad som hänt om jag släppt henne i det tillståndet. Men sen vände det och hon blev lugn och vi kunde prata igenom hennes känslor. Sa att det är helt ok att bli arg, men att man inte får slå mig elelr sig själv.

Ville bara tipsa, kändes som ett mkt bra råd faktiskt som jag kommer använda mig av igen.

/Anna
Svar på tråden: 2 års trots och nannyakut tips...

Jag tror du gjorde helt rätt! IMT

.
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar

Får själv ta till den metoden ibland

Hemligheten är att INTE ge upp fast det känns jobbigt. Att hålla fast ett barn så är en trygghet för barnet. Fick även ett tips från en lärare att man kan släppa barnet från ca 10cm höjd ner i golvet (OBS inte så h*n slår sig!!) då får de annat att tänka på och kommer av sig. Har inte testat men det är ett väl beprövat knep.
Skrivet av    sofia m Pamela

Artiklar från Familjeliv