Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förresten, restidsersättning då?

Skrivet av tjejn
Hur mycket ska man ta? Jisses va svårt sånt här är..snacka om baksidan med att vara egen..ingen att bolla med..tur att Ni finns ! :)
Hur mycket är rimligt att ta i restidsersättning?
Svar på tråden: Förresten, restidsersättning då?

Men restiden får du väl stå för själv?

Jag har aldrig hört talas om att man får betalt för den. Eller så tycker jag att du ska höja priset per behandling lite.
Skrivet av    Camelia

nej jag har heller

aldrig hört det, fast i den förres kontrakt så stod det med...
Skrivet av    tjejn

Jo, jag tar betalt för restid

Det finns inskrivet i mina kontrakt. Jag arbetar som konsult och kan ha uppdrag på flera ställen på en dag. Skulle jag inte ta betalt för restiden mellan, skulle det bli för mycket svinn. Men jag deklarerar innan jag tar på mig ett uppdrag att jag tar betalt för restid.
Skrivet av    Carla

Hur funkar det?

Och hur stora ytor rör du dig över? ;-)
Skrivet av    Camelia

Typ hela världen ;-)

Nä, oftast är det inom orten jag bor på, men det förekommer även att jag gör föreläsningar ute i landet eller utlandsresor. De som anlitar mig får göra en bedömning av om de tycker att det är värt att anlita mig då. Jag har ju en alternativkostnad, dvs. om jag sitter på ett flygplan eller i en bil en hel dag så försvinner en arbetsdag som jag hade kunnat utföra annat arbete på och kunnat debitera ut på kund. Det medför att den typen av uppdrag som innebär långa resor ransoneras, vilket jag bara är glad för. Jag är inte förtjust i att resa och det är dessutom inte helt enkelt när man har barn och familj.
Skrivet av    Carla

Jag tar betalt

Jag tar betalt för restiden, även om jag har mycket lägre taxa per timme än mitt ordinarie konsultarvode. Jag har inte råd (eller lust!) att sitta i bilen hela dagen. Eftersom jag bor i Stockholm, kan restiderna variera väldigt mycket beroende på hur dags på dagen jag förflyttar mig. Att åka till ett möte som börjar klockan fyra kan ta en och en halv timme, medan det kan gå på en halvtimme om mötet börjar klockan nio. Priset per påbörjad halvtimme restid står förstås i min offert.
Skrivet av    Elanor

Okej, då förstår jag!

Jag har funderat över hur man löser långa resor vad gäller ersättningen. Tack för svar!
Skrivet av    Camelia

Artiklar från Familjeliv