Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ingen tv alls.

Skrivet av ruthesther
vi har ingen tv. tror ni det skadar mina barn att inte ha det? att inte se de program som andra sett osv? jag själv har inte behov av tv, men så kom jag på att kanske barnen har det? är jag dålig mamma om jag inte erbjuder det hemma? när pojken på 2½ är hemma hos kompisar som ser på tv bryr han sig inte alls om det. han vet ju liksom inte vad det är som är så intressant. vi läser mycket böcker i stället...
Svar på tråden: ingen tv alls.

Verkligen inte

Han är ju så liten ännu. Det är ju skillnad när de blir lite större kanske. Men jag tycker gott att du kan vänta med TV:n. Tids nog hinner han titta.
Skrivet av    Mamman

Madonna lever ju så

Hon anser att TV förstör kreativiteten, så hennes barn ser ingen TV. Tror inte alls att din son lider av det. Vi finns ju fortfarande som föräldrargeneration kvar som inte hade så mycket TV som barn. Alla hade inte TV heller, för det fanns ju ändå bara 1 kanal... Tror att TV hindrar en hel del. Känner själv hur skönt det är när man inte har TVn på en del dagar.
Skrivet av    En mamma i mängden

nej

jag kunde tänka mig att inte ha en tv, men min sambo skulle vägra.
Skrivet av    Solen

Nej då

TV är mest jobbigt om jag ska vara ärlig^-^,vi var utan i ett halvår och det vande man sig vid,barnen också.Vi försöker vara väldigt restriktiva med TV,men tyvärr så blir det lätt tjat,speciellt som det idag finns barntv hela dagarna. Det kanske inte är så bra om man helt förbjuder barn att se på TV,även hos kompisar,men annars tror jag inte alls att barn lider av att inte ha TV.
Skrivet av    Cecilia m fem+bf 16/4-06

känns bra såhär..

men jag har fått komentarer av väninnor mm att det verkar konstigt mm att jag inte har tv. Men han får ju se film på min dator där jag har dvd. Och han gillar det inte ens.
Skrivet av    ruthesther

Nej!

Jag tror det är bra att undvika teve så länge man kan. :)
Skrivet av    Sol

Tv är en tidstjuv. När det blir digitalt här vi bor så tänker vi inte köpa någon box. Vi ska göra ett försök att återerövra den förlorade familjesamvaron. Vi har försökt flera gånger tidigare att bestämma olika saker vi ska göra istället för att titta på TV, men hittills har det inte funkat så bra. Rätt som det är så sitter man där igen och ugglar. Vi ska försöka göra annat istället, spela spel, pyssla med barnen osv, sådant som vi sällan tar oss tid att göra nuförtiden. Helst skulle man väl inte ha dator heller, men man är ju så beroende av olika tjänster här. Tex att återgå till att betala räkningar på annat sätt än via internetbanken känns ju bara så jobbigt. Sköter även delar av mitt jobb via datorn, samt att jag säljer en del på tradera.
Skrivet av    Stina

Artiklar från Familjeliv