Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förskolepersonal behandlar flickor o pojkar olika

Skrivet av Kajan
Det har man upptäckt vid t ex filmning och observationer av genusvetare. Det behövdes, personalen var själva övertygade om att de behandlade barnen lika. T ex fick flickorna hjälpa personalen och pojkarna. Om man inte vet om vad man gör och aktivt arbetar för jämställdhet, så fostrar man barnen till gamla könsroller. Här är artikeln:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=472650&previousRenderType=6
Svar på tråden: Förskolepersonal behandlar flickor o pojkar olika

Japp, har läst den. Mycke tänkvärd! IMT

.
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar

Gav den artikeln...

till personalen på dotterns dagis (fast den var i SvD) bara som tankeställare, fast även eftersom jag själv var en \"pojkflicka\" och ser mycket av mig själv i min dotter.
Skrivet av    *Sara

Oja

de skäller som fasiken på pojkarna! Jag tycker det är rent skrämmande hur mycket generaliserande det är och ibland undrar man om det inte finns en och annan pojkhatare bland personalen... Som mamma till en skitgo och mysig kille (och en lika gosig tjej, men hon flyter på genustrenden och får mycket uppmärksamhet) blir jag SKITARG när jag märker hur han slås ihop med \"bråkstakarna\" bara för att han är kille. Jädrar vad jag ska kämpa emot när jag kommer ut på skolorna om ett år!
Skrivet av    Tova

De påbörjar ett sådant arbete på vårt dagis nu

Jag har skrivit på godkännande att de får filma vår dotter. Ska bli spännande att få höra om resultatet. Märker själv att jag behandlar pojkar o flickor olika tex, varför skulle de då inte göra det?
Skrivet av    Illan