Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kanske är det fel inlägg men här verkar man få

Skrivet av Mamman
svar snabbare.
Jag undrar om era barn är inne på Habbo hotel, en community med chat. Min son är 9 år och har varit hos en kompis som är inne på det. Kompisens mamma tyckte inte att det var "farligt". Har själv tittat på sidan, men det står att det är från 14 år.

Sonen säger också att tjejerna i hans klass är inne där. Känner mig lite kluven till chat. Vet inte så mycket om det. Kan säga att min son inte är så bra på att läsa som hans kompis är.

Kan någon här tala om lämpligheten i detta så får jag sedan själv ta beslut.
Svar på tråden: Kanske är det fel inlägg men här verkar man få

Min dotter är 9 år.....

...hon chattar inte, får endast vara ute på nätet på sidor med spel som vi gemensamt kollat och lagt in under hennes favoriter. Har inte hört att några kompisar till henne heller är ute på chatt sidor. Det sitts inte mycket vid datorn här hemma. :o) Om sidan du nämner är från 14 år så skulle jag inte gå med på det. NEJ, NEJ!!!!
Skrivet av    waWa

Min son är 10 och får INTE chatta

Jag vet att en del i hans klass chattar. En mamma berättade för mig att hennes dotter tyckte det var jätteäckligt när någon mittiallt frågade om hon ville ha sex med honom. Efter det har hon slutat chatta, och vi är fler föräldrar som förbjudit våra barn att chatta. De hinner börja med det tids nog. Varför ska det vara så bråttom med allt? Står det dessutom att chatten är från 14 år, finns det väl ingen anledning att gå in där om man är yngre? Tycker det låter som att kompisens mamma är mer än lovligt naiv. Lita på din intuition och våga säga nej!
Skrivet av    F.Å.

Min dotter är snart

10 år. Hon får bara vara ute och chatta på MSN och då bara med sina kompisar. Vi har pratat om \"fula gubbar\" med henne så hon vet att hon aldrig ska lämna ut sin identitet. Jag skulle inte tillåta en sida som är från 14 år.
Skrivet av    Irmelin

Jag har stenkoll på Habbo

Och mitt råd är att du själv skaffar en gubbe och loggar in. Det händer massor av saker som inte är lämpliga för barn på 9 år. Men det är inte värre än att du kan förklara det för din son. Det finns även dagtid hjälp man kan ropa på, där sitter vuxna människor som ser till att olämpliga beteenden spärras och att de som säger saker som inte hör hemma där (t ex svär) får en varning. Men jag skaffade själv en gubbe på Habbo för att se hur det gick till. Det är det bästa sättet att få veta vad som gäller.
Skrivet av    Anonym i den här frågan

svarade på barn och tv/dator *imt*

Ha koll! Det är mitt viktigaste råd.
Skrivet av    sisla

Nej!

Min tioåring får inte sitta & kommunisera med datorn! Han har iof. aldrig sagt att han vill in på nån sida heller. Men han skulle inte få chatta med nån i datan! Han får bli äldre först!
Skrivet av    Petra

Hogwarts.nu

Det finns en riktigt bra community för barn som heter hogwarts.nu Systemet är ungefär detsamma som här.. man har en egen presentationssida och det finns ett stort antal olika forum att snacka i. Dessutom finns det spel och överraskningar. Sidan övervakas av vuxna. Det finns alltid \"prefekter\" och \"ordningsmän\" online som tar tag i eventuella problem. Rekommenderas!
Skrivet av    [mia]

Jag tyckte lay-outen och bilderna var rätt trista

men jag kan ju ha fel. Den kan ju vara bra ändå. För Habbo hotel ser väldigt bra ut rent grafikmässigt och figurerna är rätt gulliga. Men nu har jag beslutat att han inte får vara inne på Habbo, eftersom det står att det är en sida för barn från 14 år. Dessutom kan han inte läsa, som jag tycker är en förutsättning. Då¨tycker jag att han är lite för liten. Tack för allas synpunkter.
Skrivet av    Mamman

Får han inte vara inne på Internet?

Eller hur har du gjort. Har du koll vad han tittar på där, eller har du någon blockering i virusskyddet? Jag har blockering i Norton och jag kan också blockera vissa sajter ytterligare. Min son har genom en kompis fått korn på sidor som jag inte tycker är så lämpliga för honom, dåligt språk, tonårsskämt (www.hamsterpaj.net). De sidorna är från 13 år.
Skrivet av    Mamman

Han är inte på internet..

han har vart in på Gnottarnas hemsida & Bolibompa.. Men inte nån annanstans. Tycket att internet har alldelens för hemska saker.. Däremot har hans kompis storebror visat dem en sida där folk var döda!!!! Den är tydligen HIMLA poppis bland ungdommar. Barn som dörr av loika orsaker & vuxna kroppar både stympade & allt möjligt... NEJ huga.. Inget internet utan koll! (har även vart på en föreläsning där man fick se allt skit som finns, hur man lättast tar livet av sig tex. hur man trär en tjej på en vägkorn... SJUKA saker. Dessa sidor var poppis i hela Sverige hos högstadiebarn!!)
Skrivet av    Petra

Jag har Norton barnsäkerthetsspärr, där kan man

spärra vissa sajter. De spärrar ord som man inte vill att de söker på. Men självklart kan de lista ut det när det blir äldre. Min son är bara 9 år ännu. Det finns ju ingen censur på Internet utan vem som kan lägga in vad som helst. Det finns sidor där de lär sig göra hemmagjorda bomber mm. Farliga saker. Och har man dragning åt det farliga DÅ är det farligt. Min son kan inte läsa ordentlig ännnu så han kan inte söka avancerat, men det kan andra kompisar. Som kanske själva har spärrar mot sånt här, men han har inte det. Utan är väldigt nyfiken på allt sådant.
Skrivet av    Mamman

Glömde fråga, hur gör ni när han är hos kompisar

I hans ålder sitter ju många vid Internet och spelar. Tillåter inte deras föräldrar heller internet. För det är det jag tycker är svårt. Jag kan förbjuda honom här hemma att gå in på vissa sidor, men om jag ska förbjuda hos andra, är det genast känsligare. Särskilt om deras föräldrar tycker att det är okej. Det är inte lätt. Man vill ju inte vara som en tjatmorsa HELA TIDEN. Dessutom kan de ju göra saker i smyg någon annanstans och då har man ingen koll alls, t ex på vissa spelcaféer.
Skrivet av    Mamman

Hans

kompisar, de flesta har inte bredband, vilket medför att de inte kan vara på internet när ingen är hemma :o) Men en av hans kompisar har det, men de är mer utebarn när de leker tillsammans. Här i byn finns inga spelcafeer :o) DET är bra med mindre orter! Har inte heller hört att nån i klassen spelar på internet!
Skrivet av    Petra