Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

När är det dags för potträning?

Skrivet av Helena och Evelina 031122
Min dotter är snart 2år och tyckjer inte om blöjbyten. Är det dags för potträning nu??
Svar på tråden: När är det dags för potträning?

Prova!

Visa henne toalett och potta, låt henne gå utan blöja osv och se hur det går! Det finns ingen anledning att tvinga, det går bäst om det är KUL och det märker du m det är.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Vi gjorde så att vi..

tog av Samuel blöjan, satte på kalsonger och visade honom var han kan kissa. I början var det inte gärna i toastolen men golvbrunnen i duschen gick bra. Numera så säger han själv till att han vill kissa och han kissar jätteduktigt på toaletten. Så ta av blöjan och vissa pottan och säg att där kan man kissa. Om du vet att hon brukar kissa vid ett tillfälle ex direkt på morgonen så sätt henne på pottan då och beröm när det kommer kiss. Beröm även om det inte kommer genom att säga att det var ett jättebra försök. Om hon är mogen så kommer hon lära känna signalerna. Samuel var inte mogen förrän några veckor sedan, innan dess var han inte alls intresserad.
Skrivet av    Mia KL m Samuel-03, bf 26/3

Ska ta tag i potträningen

Efter att hon har repat sig så ska vi ta tag i träningen
Skrivet av    Helena och Evelina 031122

När barnet vill

Viktoria 2.5 år har varit blöjfri ca 1 månad nu. Vi frågade henne om hon ville ha blöja eller trosor nån gång i veckan. Hon ville alltid ha blöja, så då fick hon ha det. Men efetr att ha umgåtts med en kompis som är blöjfri, så ville hon ha trosor. Och det har hänt max 6 olyckor sen hon valde att sluta med blöja. Jag tror inte på pott träning utan tror att barnen säger till när de är redo. Men ta med henne och köp fina trosor och låt henne välja om hon vill ha dem eller blöja. Visa vart pottan finns och beröm om det kommer kiss. Vill hon ha blöja, så kanske hon inte är redo riktigt än. Lycka till!!
Skrivet av    Annika med Viktoria och Louise