Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

snart 4 åringar

Skrivet av Mamzing
Våra tvillingar fyller snart 4 år (dec), verkar som dom kommit in i nån trotsålder nu. Dom har oftast inga ben, armar, fötter, ja dom har ingenting säger dom så dom kan inte äta klart sin frukost eller klä sej eller nåt, så det är bökigt när vi ska till dagis på mornarna, säger man nåt till dom så bara morrar dom till svar. Nu är dom ju inte lika båda samtidigt som tur är utan dom turas om verkar det som. Vad gör man?? Nån mer som har det så här?
Svar på tråden: snart 4 åringar

Kan skriva under på det där...

fast jag har bara en att tampas med! Jag kör med belöningar och beröm - om du tar på dig kläderna nu så får du ta med dig en leksak i bilen. Tar du inte på dig kläderna nu får du inte ta med dig något alls! Funkar för det mesta. Lite andra tips; Jag tar helt enkelt bort frukosten när han larvar sig, han får på dagis sen ändå så de är inte hela världen - men det tycker han och skärper sig ett tag efter det! Bara några tips men kanske ngt som funkar??
Skrivet av    Blomman*

tvillingar har längre testperioder

barn behöver en viss mängd trots, så är det bara och finns det någon i närheten som \"tar\" trotstid ifrån dem så lägger barnet till lite extra tid till trotsen så han/hon kan trotsa klart ;) mysigt va =) Ang trotsen är det bara att härda ut. Lägg ut klara regler och vilka straff man får om man inte kan leva efter dem. vill man inte klä på sig på sommaren, hösten till dagis, ja då får man gå som man är (inte helt naken då :D). pengen brukar trilla ned på höstkanten då det är lite kyligare och blåser. om en straffas betyder inte att den andra straffas! det är viktigt, iaf enligt mig. om den ena missar bollibompa pga slagit dig eller liknande, då ska den andra få se bollibompa. detta brukar vara effektivt lycka till jonas
Skrivet av    padre

jorå

min dotter som är 2,5 är sådär VARENDA morgon. Jag biter ihop, tvingar militant på kläderna, borstar håret och tänderna. sen buuuuums i väg, jag ser nog ut som en militärhagga för grannanran.... men inget annat hjälper, och är det tider att passa så är det! ta tag med hårdhandskarna och låt den här perioden passera- tills nästa kommer!
Skrivet av    Anne

Artiklar från Familjeliv