Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sluta amma?

Skrivet av Rut m Emma 4/4-05
Nu börjar jag verkligen bli trött på att amma. Eller ja inte på själva amningen egentligen, men jag får ju stockningar hela tiden känns det som. Nu har jag min tredje stockning inom en veckas tid. Vad ska jag göra? Jag vet att mina bröst är jättekänsliga mot kyla, så jag har alltid mina bröstvärmare på mig när jag går ut plus att jag alltid har massor av käder på mig (som resulterar i att jag alltid är dyblöt av svett efter en promenad). Jag använder alltid en amningsnapp när jag ammar eftersom min lilla flicka inte förstod att man var tvungen att öppna munnen när man ska amma. Det har liksom inte blivit av att lära henne amma utan. Kan det vara den som är problemet egentligen? Vad ska jag göra? Jag vill ju egentligen inte sluta amma, men jag kan inte fortsätta så här. Är det någon som har något bra förslag?
Svar på tråden: Sluta amma?

Jag tror...

... tyvärr att amningsnappen kan stöka till det för er. Man får inte alls samma effektiva sugande/tömning, det är att jämföra med ett dåligt tag egentligen, även om bröstvårtorna skonas. Kan dottern ta bröstet utan amningsnappen eller blir det bara paj?
Skrivet av    Betula

Känner igen mig!

Jag har varit i precis samma sits som du! Efter tre mjölkstockningar på en vecka är man inte så kaxig... :( För mig var det en kombination av amningsnapp och för trång BH. Efter tredje mjölkstockningen fick jag nog och kastade nappen. Nja, riktigt så gick det inte till, men inom en vecka var den bortarbetad iaf! Det var jobbigt, men det var det värt. Ring gärna en hjälpmamma inom amningshjälpen för lite mer handfasta råd, telefonnummer finns här: http://www.amningshjalpen.se/lansgrupper/alla.htm Här finns också en berättelse om amningsnapp: http://www.babyboden.nu/Mias/Websidor/amningsnapp.htm
Skrivet av    Alven

Artiklar från Familjeliv