Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Arbetslös och eländig!

Skrivet av Maria med 2 barn
Vet nån om jag är berättigad till någon ersättning? Jag uppfyller inte studerandevillkoret eller arbetsvillkoret och får alltså ingen a-kassa eller alfakassa. Finns det något annat? Nåt grundbelopp eller nåt?

Jag bryter ihop på det här, har pluggat i hela mitt liv, har en master i biologi och har precis hoppat av icke-givande forskarstudier och dessutom vill alla som man söker jobb hos att man ska ha erfarenhet. HUR ska man få det då? Så är man dessutom fattig.

Suck.
Svar på tråden: Arbetslös och eländig!

Socialbidrag + kanske ett tips? (långt)

Om du inte är berättigad till alfakassa tror jag bara det är socialbidrag som gäller. Jag antar att du kollat med arbetsförmedlingen så att det säkert inte finns något arbetslöshetsunderstöd du kan få. Vet att det är jättesvårt att få jobb som biolog, är själv biolog (lyckades få jobb som sådan för 15 år sedan) och sitter ibland och väljer bland en massa sökande och väljer då bort de som inte har någon erfarenhet. När jag själv gick ut utbildningen tog jag jobb i långvården och sökte under tiden allt som hade någon som helst anknytning till biologi. Tack vare att jag före universitet hade jobbat ett lite tag på kontor och varit föreningsaktiv (kan vara ett sätt att få erfarenhet också!) fick jag vik som sekreterare på lantbruksuniversitetet. Sen fick jag en fast tjänst som sekreterare på riksmuseet. Efter 3 års sekreterarjobb hade jag turen att få ett halvtidsvikariat som naturvårdsintendent i en kommun. Där var det ingen med erfarenhet från just det som sökte, så jag fick jobbet tack vare min administrativa erfarenhet. Kanske du kan engagera dig i naturskyddsföreningen där du bor, det kan ge kontakter?
Skrivet av    ullen61

Som tillfällig lösning

tycker jag du skall vända dig till Soc. Du bör ju dock söka vilka jobb som helst i väntan på det rätta. Handeln skriker ju efter folk så här månaderna före jul eller vården som Ullen skrev om. Det är viktigt att du jobbar och går med i ett fackförbund (kanske AEA, akademikernas)så att du planerar för ett framtida ekonomisktgrundskydd. Lycka till!!
Skrivet av    MiaNyfiken

Artiklar från Familjeliv