Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ärligt talat.. Pilates

Skrivet av StefanD
Är det nåt för en karl det :-D
Är det nån som testat dylikt, såg lagomt jobbigt ut på tv och det verkar ju vara bra träning men jag såg inte en enda kille. Jag bara undrar..
Svar på tråden: ärligt talat.. Pilates

Jag har testat litegrann

Men med tanke på min träningsmässiga bakgrund var det närmast att betrakta som en nära-döden-upplevelse. *s* Det känns som att det är en väldigt effektiv träning. Märkligt att TV-Pilates inte har några killar med eftersom alla träningsvideor har det
Skrivet av    Pappa KP

Har aldrig testat det...

....men blev lite nyfiken av din fråga och tänkte: \"Jag har för mig att det togs fram av nån gammel tysk gymnast eller nåt så visst borde det väl kunna vara nåt för karlar också\" Så jag kollade runt lite och bla. fram följande bakgrund: \"Pilates skapades av den tysk gymnasten, självförsvarsinstruktören och kroppspedagogen Joseph Pilates redan på 1920-talet. Träningen var i första hand tänkt som rehabilitering, men har använts sedan 1970-talet av dansare som vill träna upp kroppen efter en skada eller för att behålla och bygga upp styrka och smidighet. Populariteten har ökat i framför allt USA där många artister tränar pilates regelbundet. Metoden är också populär i Kanada och Australien och börjar nu få genomslag i Sverige. Det finns flera pilatesstudior i landet och vissa gym har pilates eller powerpilates på sitt program. Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretch och yoga. Pilates handlar om andning, kontroll och kroppsmedvetenhet. Koncentration och andningsteknik är mer i fokus än fysisk styrka. Träningen består av övningar som genomförs i långsamma och mjuka rörelser. Varje övning tränar flera muskelgrupper samtidigt.\"
Skrivet av    Ziggy

Artiklar från Familjeliv