Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ersättningsfråga

Skrivet av Anonym
Igår hade min dotter haft en "höjdar" dag på dagis, hon hade väl gjort ungefär allt om man inte bör göra ;) Det är okej hon är 3,5år det får man ta.
MEN hon hade tagit en pojkes gummistövel och kastat ner den i ett hål med snakmark så de inte hittat den igen. Jag kände instinktivt att jag måste ersätta dettta på något vis. Mamman, som jag inte känner (ny) hade bara skrattat och sagt att sånt händer men jag känner ändå... Är 100kr lagom eller 150kr? Kanske 200kr om det var fodrade? Vad tycker ni?
Svar på tråden: ersättningsfråga

Rent spontant..

... tänker jag också \"oj det är sånt som händer\". Men om det hänt min son hade jag också velat ersätta på något vis. Har dock ingen aning om hur mycket som är lagom. Skulle gissa på 150:-.
Skrivet av    Monica VV

En annan reflektion

om man inte har råd att ersätta så tycker jag att fsk skulle kunna ta denna kostnad, har dom ingen försäkring. Ett barn på vårat dagis klippte sönder min dotters tröjja, det stod fsk för.
Skrivet av    .

ja

150 känns lagom. Det är föräldramöte ikväll så jag får haffa mamman och be om ursäkt då...
Skrivet av    Anonym

alltså

det är ju inget krav från mamman eller så, det är mest vi som känner att vi vill gottgöra vår dotters dumheter...
Skrivet av    Anonym

Om det varit jag...

.. som blivit av med dotterns stövel, hade nog jag också avfärdat det som sådant som händer, men samtidigt uppskattat om \"förövarens\" föräldrar skaffade ett par nya stövlar. Att få pengar i handen hade känts konstigt, men att däremot få ett par nya hade känts helt OK. Om du har överblivna stövlar i rätt storlek tycker jag det skulle gå bra det med, det viktigaste är ju funktinen. Om du köper nya, så bifoga kvittot så att de kan byta om de inte gillar dem eller de inte passar. Jag köpte gummistövlar på skokanonen för 100 kr.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

hmmm, ja det var ju en lösning förstås...

Undrar vad det var för stövlar? Jag tänkte på det med men sedan tänkte jag att jag inte visste vad de ville ha så att det var bättre med pengar. Men 100kr känns som en lagonm summa, tänkte lägga det i ett kuvert och skriva \"förlåt X från Y\" eller något sånt.
Skrivet av    Anonym

Det blir jättebra!

Det viktigaste är ju själva gesten!
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04