Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Panellängder-hjäälp! (även på hur och hem)

Skrivet av Isa med Ellen-03&Gustav-05
Jag har börjat titta på nya gardiner till vårt, lite udda planerade vardagsrum. Har till slut fastnat för panellängder ifrån Himla som är jättefina (vinröda och naturfärgade). MEN....hur 17 hänger man upp dem? Jag har sett flera lösningar, t ex bara de där tunna "pinnarna" som man hänger på vanlig rund gardinstång, en eller flera gardiner som då blir hängnade tätt emot varandra, om ni förstår hur jag menar!? Ett annat alternativ är de där dubbla stängerna där gardinerna kommer en bit ifrån varandra (snyggast enligt min smak). Men vad 17 ska jag välja, vilka fler tillbehör behövs för att få gardinerna på plats och på ett ungefär, vad kan det kosta?

Det är två fönster i vinkel som ska gardinhängas och det lilla hörnet som finns vet jag fortfarande inte hur jag ska lösa? Det rör sig om kanske max 30 cm per vägg i de små hörnen och där får ju knappast gardinstång och gardin plats. Tips på hur jag kan lösa det??

Usch vad jag känner mig okunnig men gardiner är verkligen inte mitt specialområde..
Svar på tråden: Panellängder-hjäälp! (även på hur och hem)

jag gjorde en budgetvariant..

jag tyckte dom smala pinnarna som man trär genom gardinfållen upptill och hänger direkt på stången skulle blivit så dyra att köpa då jag behövde 12 st.. så jag köpte metallpinnar som vi kapade i rätt längd.. (sånna pinnar som man brukar ha i nedre fållen på paneler) Sen tog jag små gardinringar från ikea och nöp fast metallpinnen i på var sida av längden. Hoppas du förstår min virriga förklaring ;) ang. ditt problem-hörn så har jag ingen aning
Skrivet av    Virre

Artiklar från Familjeliv