Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skulle ni

Skrivet av lolo
acceptera att varje dag vid hämtning få höra att barnet varit: retsamt, elak, "lämnat öronen hemma" inte velat äta, skrikit mm mm.
Okej h*n är väl rätt så aktiv men det är väl inget onormalt för en 2 åring och hemma funkar det bra!
vad tycker ni?
Svar på tråden: Skulle ni

tycket det är viktigt att personalen

även framhäver positiva saker om ditt barn ta upp det med dem och säg att du blir lite ledsen av att alltid höra samma negativa saker om pojken fråga dem vad han har gjort som är bra och påpeka att det blir lite väl mycket negativa saker Men nämn även att du inte blundar för problemet och att det fungerar hemma väl och hur de ska göra på dagis för att få en miljö som stämmer med er son kan ju inte riktigt du hjälpa dem med. Nej positiva saker ska de med ta upp inte bara negativa grejjer de har nog hamnat i ett ekkorhjul och tänker inte på det själva hur tjatigt negativa de blivit
Skrivet av    Emma

Nej,

det skulle jag tycka vara jobbigt och ganska meningslöst. Det finns något som kallas \"självuppfyllande profetia\" och det innebär att ifall du hela tiden talar om för barn att de är besvärliga så blir de det. Man får alltså en roll i både sina egna och andra barns ögon och då är det svårt att bryta negativa mönster. Mitt förslag är att du ber om ett samtal med personalen då ni föräldrar och personalen kan diksutera saken. Fokusera på lösningar! Vad är problemet? När uppstår det? Blir han stökig då han är trött eller hungrig? Säger de till för sent så att han inte hinner koppla det han gör till det som händer? Eller tjatar de för mycket så att han stänger av öronen till slut? Bestäm tillsammans vad ni ska göra och hur. Bestäm också hur ni ska återkoppla med varandra. Acceptera inte att det pratas över barnets huvud vid hämtning! Det är ju också ganska meningslöst för det som händer på förskolan får de ju ta där, han är alldeles för liten för att ni ska kunna ta upp det hemma sedan. Bestäm tex att ni ringer varandra varje fredag och får en rapport om hur det går utifrån det som ni har bestämt.
Skrivet av    Cecilia

Be om ett utvecklingssamtal!

Visst är det bra att få en liten rapport om hur dagen har varit, men om det ofta kommer upp negativa saker tycker jag att man ska sätta sig ned tillsammans och försöka få rätsida på ev problem. Inget blir bättre av att de tjatar varje dag och dessutom inte om de rakt ut påstår att han är elak osv. På min fsk är det en mamma som absolut inte kan förstå att hennes änglar är rent gräsliga på dagis. Hon tycker själv att det går bra hemma, men jag har sett hur det går till hemma hos henne och det är inget jag skulle accpetera från mina barn och det är ett beteende som inte funkar på ett dagis. Det kanske inte alls är så i ert fall, men det är nog inte ovanlgit att barn beter sig olika hemma resp på dagis. Be att de förklarar vad de menar, hur han beter sig och be även om tips på hur du skulle kunna avhjälpa situationen. För uppenbarligen är det något som inte är som det ska, även om jag betvivlar att din son är medvetet ELAK.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Nej det skulle jag inte

för det är aldrig ok att omnämna barn i så nedsättande ordalag; inte ens om har har betalt för det!
Skrivet av    Helen m Gyril

Artiklar från Familjeliv