Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Har några frågor

Skrivet av myran myra
Tar emot lite att fråga här..för jag känner mig lite fjantig men jag gör det ändå. Har en kille på 14 månader..som dricker såå mkt. Tom på dagis har de påpekat att de tycker att han dricker mkt och frågade om de kollat sockret. Näe sa jag, visst har tanken om diabetes funnits där. Men har sen slagit bort det, men nu när de frågade blev jag lite orolig..men jag tycker inte att blöjjorna är speciellt tunga, trodde att de skulle få något "anfall" av något slag.
Han är jättebra på att äta...och äter det mesta men man måste ändå ge han en frukt, smörgås lr likande mellan målen. Han är inte speciellt stor, lr han är nog rätt normal =) men han har haft lite svårt att gå upp i vikt men han har inte gått ner.
Han är konstant grinig känns det som...vilket säkert många är i den åldern, fast så har han nästan alltid varit.
Vad ska de ha för symtom? för att de bara är bra på att dricka vatten , behöver väl inte betyda att det är diabetes?
Svar på tråden: Har några frågor

Det behöver inte

betyda att han har diabetes för att han dricker mycket. De klassiska symptomen är ju att man dricker och kissar mycket, blir trött och går ner i vikt. Andedräkten kan lukta aceton också. Men alla får ju inte så tydliga symptom så jag tycker nog att du borde testa honom, så att du slipper gå och vara osäker. Det är enkelt gjort med ett blodsockertest eller urinprov. Vänd dig till vårdcentralen eller BVC. Jag tycker att minsta lilla misstanke är skäl nog att kolla det så fort som möjligt. Hoppas jag inte gör dig mer orolig nu, men OM det skulle vara så oturligt att det är diabetes så är det viktigt att man får behandling så fort som möjligt.
Skrivet av    Gunilla

tack för ditt svar

å jag blev inte mer orolig =) Är väl igentligen inte orolig. Men som du säger det är ju rätt lätt att kolla. Kan man märka symtom på diabetes innan det slår ut för fullt...lr blir det bara från en dag till en annan..att de slutar äta,börjar dricka vatten, pinka mkt? Eller är det något som har legat o pyrt då ett tag...förstår du lr nån annan frågan. lite svamligt kanske =)
Skrivet av    myran myra

Olika

Det finns nog alla varianter på hur diabetes visar sig från början. När min son, Arvid fick var det jättetydligt och symptomen kom direkt från ena dan till nästa. Det var i samband med en kraftig förkylning med hög feber och rejält ont i halsen. Men jag har förstått av andra som beskrivit hur det var för deras barn att det kommit smygande mer och inte varit så tydliga symptom alltid. Det finns nog alla grader från övertydligt till inga märkbara symptom alls, så för säkerhets skull; kolla honom tycker jag.
Skrivet av    Gunilla

idag har vi

kollat honom och det visade inget onormalt förrutom att hans blodvärde var i underkant. Så nu ska vi ta ett nytt blodvärde å se. Tack för ditt svar =)
Skrivet av    myran myra

Artiklar från Familjeliv